Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Mheer

Direct goedkope lenzen kopen in Mheer? Een contactlens is een slim stukje kunststof dat je op je oog kunt plaatsen. Het drijft op een laagje traanvocht zonder daarmee het hoornvlies te raken. Door gebruik te maken van lenzen zie je veel meer en veel scherper. Je kunt alles weer zorgeloos doen. Ze zitten niet in de weg bij het sporten, ze zijn discreet en je behoud de vorm van je gezicht. Op deze pagina kan je aan de slag met meer informatie over het dragen van lenzen, een uitgebreide keuzehulp en tref je een tabel met shops en opticiens die lenzen bezorgen in Mheer.

  • Een contactlens is een stukje kunststof dat je op het oog draagt.
  • Ze kunnen hulp bieden bij oogafwijkingen zoals bijziendheid, verziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), myopie, presbyopie.
  • Een lokale opticien in Mheer zal een oogmeting doen en bekijkt de algehele conditie van de ogen en hoeveel de ogen gecorrigeerd moeten worden qua sterkte (dioptrie).
  • Gezamenlijk met deze contactlensspecialist kies je welke contactlenzen het beste passen bij jouw situatie en leefstijl.
  • Is het al duidelijk welke sterkte je ogen nodig hebben? Kies dan voor het gemak van via internet lenzen kopen.

Online contactlenzen kopen, is dat wel aan te raden?

Heb je een oogtest laten uitvoeren en is bij je bekend welke lens geschikt is? Steeds meer contactlensdragers bestellen via het internet bij webwinkels als Misterspex. Deze verkopers beschikken over het beste assortiment, opvallend lage prijzen en voeren ook vaak een eigen huismerk. In de vergelijker hieronder vergelijk je landelijke internet aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Mheer. Op deze website lees je ook alles over Type lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Overzicht met contactlenzen winkels in Mheer

Heb jij dagelijks last van een beperkt gezichtsveld of een vervelende hoofdpijn? En draag je liever geen bril? Contactlenzen hebben tal van voordelen. Lenzen zijn niet vrijwel onzichtbaar, praktisch, en kunnen de hele dag (of nacht) ingehouden worden. In de bijgaande tabel tref je winkels en drogisterijen in de buurt van Mheer waar je goedkope lenzen kunt halen. Op deze site bekijk je ook brillenwinkels in Noorbeek, Eckelrade, Gronsveld, Eijsden en Geulle.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Deskundige oogmeting in Mheer in april 2024

Als jij gaat starten met contactlenzen is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een vakkundige contactlensspecialist in Mheer. Na het onderzoek overleg je met de medewerker welke soort lens geschikt zijn voor jouw situatie en leefstijl. Na een meting neem jij het proefsetje in ontvangst om het eens vrijblijvend uit te proberen. Tevreden? In dat geval kan je ze meteen bestellen of kiezen voor een handig lenzen abonnement. In de tabel hieronder vind je adressen voor een (gratis) oogmeting in Mheer (o.a. Eye Wish, Hans Anders, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
E-Y-E Design Optiek BVBeekstraat 406231 LGMeerssen
Greefhorst OptiekBunderstraat 296231 EHMeerssen
Mestrini OcchialiStationstraat 19/216231 CKMeerssen
Valkbril VOFAkersteenweg 476226 HSMaastricht
Ace & TateWycker Brugstraat 656221 EBMaastricht

De goedkoopste lenzen bestellen in Mheer?

Vergelijk tarieven en krijg kortingen van wel 30%

Keuzehulp: wat zijn de beste contactlenzen?

Het aanbod contactlenzen is ontzettend divers. Welke soort jij moet dragen is met name afhankelijk van je levensstijl, en hoe vaak je ze in wilt hebben. Voor het selecteren van de juiste lens is het belangrijk dat het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. Dit is vaak wel wat duurder, maar zo voorkom je oogirritaties. Ook blijven je ogen zo optimaal gezond. Een erkend oogspecialist helpt je bij het maken van deze keuze. Het zoeken naar beste contactlenzen bestaat uit de volgende stappen.

  1. Ogen opmeten
    De opticien controleert de samenwerking tussen je ogen en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
  2. Zoeken naar de geschikte lens
    Veel factoren spelen een rol: de tijd dat je ze dagelijks wil dragen, het draagcomfort, en jouw leefstijl (of je sport of achter een scherm werkt).
  3. Test de lenzen
    Standaard ontvang je een probeerset. Zodoende kan je ervaren hoe het product voelt en werkt. Na 2 -4 weken worden je ogen opnieuw opgemeten. Mogelijk geeft de opticien je nog een ander setje mee om te proberen.
  4. Het bestellen van de lenzen via een abonnement
    De perfecte lens gevonden? Deze kan je los kopen bij de optiek, een drogist of via een internet aanbieder zoals Alensa. Draag je op vaste basis lenzen? Kies dan voor een abonnement.

Zachte lenzen: de voordelen en nadelen

Zachte lenzen hebben een fijne pasvorm en korte gewenningstijd maar zijn niet voor ieder oog geschikt. Fabrikanten gebruiken hiervoor zacht polymeer (kunststof). Je kiest voor dit product om fantastische zuurstofdoorlatendheid, een lange draagtijd en de lage prijs. Te bestellen als dag en/of maandlens.

  • Korte gewenningstijd.
  • Relatief makkelijk schoon te houden.
  • Goedkoop: online vind je ze al voor €5,85 (op maandbasis).

Informatie en voordelen + nadelen van harde lenzen

Vormvaste lenzen worden vervaardigd uit Perspex. Ze zijn jaren te gebruiken (mits goed onderhouden). Om die reden is het een ecologische en – onderaan de streep – betaalbare optie. Harde contactlenzen drijven op je traanvocht (geen direct contact met het oog).

  • Persoonlijk aangemeten en dus voor elke sterkte en afwijking geschikt.
  • Optimale levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
  • De kosten liggen zo rond de €120 per lens.

Informatie en voordelen + nadelen van maandlenzen

Dit is het type zachte lenzen die je maandelijks verwisselt voor een nieuwe set. Ze zijn dun, laten goed zuurstof door en zijn er in alle soorten en maten. De voordeligste keuze wanneer je elke dag lenzen wilt dragen. Ook als torische, multifocale en sferische maandlenzen.

  • Veruit de meest populaire soort.
  • Duurzaam, comfortabel en makkelijk in gebruik.
  • Vanaf €7,30 (per 4 weken).

Doe een gratis lenzen meting

Check opticiens in jouw omgeving en plan een afspraak voor een oogmeting

Informatie en voordelen + nadelen van daglenzen

Daglenzen zijn geschikt om 1 dag in te hebben, nadat je ze uitdoet gooi je ze ook direct weg. De volgende dag pak je nieuwe. Schoonmaken en bewaren in een lenzenhouder is niet nodig. Geschikt voor mensen die last hebben van geïrriteerd en/of rode ogen of allergieën als hooikoorts.

  • Een leuk pluspunt is dat je er niet voorzichtig mee hoeft te doen.
  • Voordelige keuze als je lenzen af wilt wisselen met een bril.
  • Kosten circa €29,25 (per 30 dagen).

Zijn nachtlenzen voor mij geschikt?

Snel last van droge ogen of ben je iemand die vaak zwemt? En slaap je minimaal 6 uur per nacht? Nachtlenzen zijn dan een serieuze optie. De vorm van de lens maakt het hoornvlies platter tijdens jouw nachtrust zodat je overdag profiteert van maximaal zicht. Helaas is het niet voor alle oogsterktes geschikt.

  • Overdag geen bril of lenzen meer nodig wat zorgt voor maximale vrijheid.
  • Geschikt voor een afwijking tot min 4.
  • Wat betreft kosten moet je denken aan €520 voor één jaar (bij een brillenwinkel in Mheer).

Torische lenzen: informatie en tips

Torische contactlenzen worden gebruikt voor ogen met een cilinderafwijking. Met een duur woord heet dit ook wel astigmatisme. Het wil zeggen dat er een onregelmatigheid in het hoornvlies zit. Het hoornvlies is dus niet perfect rond. Het zicht wordt op dat moment troebel, bedoeld voor verziend/bijziend én een cilinder. Om dit product te gebruiken moet je naar een ervaren specialist.

  • Geschikt wanneer er een cilinderafwijking is.
  • Het oog heeft hier niet een mooie ronde vorm (maar juist wat meer ovaal).
  • De kosten zijn gemiddeld €25,00 (per 30 dagen).

Informatie over multifocale lenzen

Met multifocale lenzen kan je niet alleen veraf alles goed zien, maar ook dichtbij. Het leesgedeelte draagt hieraan bij. Ideaal als je reguliere dag- of maandlenzen hebt maar er steeds vaker een leesbril bij gebruikt. Je kunt hierop overstappen als je nu een multifocale bril draagt.

  • Betere gezichtsscherpte zowel dichtbij als veraf.
  • Een extra bril is niet meer nodig.
  • Varifocale lenzen zijn ongeveer €18,75 (per 30 dagen).
Alternatieven

Naast de populaire contactlenzen is er tegenwoordig nog meer te kiezen. In het overzicht hierna bekijk je verschillende artikelen.

  • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
  • Kleurenlenzen: geven je ogen een andere kleur.
  • Dag-en-nachtlenzen: innovatieve lenzen die je 24 uur per dag kunt dragen.
  • Lenzenvloeistof: Speciale vloeistof om je lenzen in op te bergen.
lenzen-winkels-mheer-6261

Huismerk lenzen: een goedkoop alternatief

De grote Nederlandse opticiens voeren verschillende budgetlabels. Denk aan Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle), Eyexpert (Eye Wish). en Easy Wear (Hans Anders). Hetzelfde verhaal geldt voor Kruidvat, DA, Etos en Trekpleister. Zoals je misschien weet maken zij deze producten niet zelf. Het zijn private labels gefabriceerd in fabrieken van o.a. Johnson & Johnson met hun eigen label erop. Meer en meer webshops als 123Lens werken met hun eigen alternatief voor de eigen merken van opticiens die extra voordelig zijn. Dankzij dit trucje kan je al snel €185 p/jaar besparen. Ga je toch liever voor een premium A-merk? Bestel dan o.a. Alcon, Clariti en Ote. Bekijk ook meer informatie over Multifocale lens.

Meer informatie in onze FAQ met veelgestelde vragen

Kan ik mijn lenzen laten bezorgen in Mheer?
Ja, de lenzen bezorgservice is ook in deze regio beschikbaar. Je kunt jouw producten gewoon online bestellen bij een opticien of bij een online aanbieder. Vaak wordt de bestelling gratis geleverd en is de bezorging dus volledig kosteloos. Een lenzen abonnement is vaak voordeliger. De pakketten met ooghulpmiddelen worden gewoon in de brievenbus bezorgd.

Wat zijn goede adressen voor een oogtest in Mheer?
In deze regio kan je kiezen uit verschillende oogspecialisten waar je ogen kunnen worden opgemeten. De oogspecialist meet nauwkeurig de sterkte op en analyseert de algehele gezondheid van de ogen. In de meeste gevallen kan de oogtest zonder kosten worden afgenomen. Ga je liever voor bestellen bij de online opticien? Middels de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij diverse optiekzaken een afspraak voor de contactlenscontrole maken.

Adviseren jullie een jaarlijkse oogtest?
Opticiens adviseren om ten minste 1 keer per jaar een lenzencontrole in Mheer te laten uitvoeren. Dat is relevant om te zien of alles nog bevalt en of de sterkte nog optimaal is. Ook bij jeukende, droge en geïrriteerde ogen of andere oogproblemen wordt het aanbevolen om nader onderzoek te laten doen bij een opticien in de provincie Limburg.

Worden de lenzen vergoed vanuit de zorgverzekeringspolis?
Vanuit de Nederlandse basisverzekering kun je alleen een vergoeding krijgen voor medische lenzen. Dat is uitsluitend mogelijk als het proces via een oogarts loopt. Normale lenzen krijg je (deel) vergoed wanneer jij gekozen hebt voor een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je ontvangt dan mogelijk €75 per jaar. Tip: betaal je meer premie voor de aanvullende polis dan dat je betaalt voor je lenzen? Dan kost deze verzekering je juist extra geld.

Hoe goed zijn huismerken?
Huismerk lenzen zijn relatief goedkoop en worden dus soms gezien als slechter. Toch is dat niet de realiteit. Goedkope huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan dezelfde wettelijke eisen en worden meestal ook gewoon gemaakt door Alcon. Draag je hybride- of keratoconus lenzen? Ga dan zeker eens naar een lenzenspecialist in Mheer. De metingen daar zijn betrouwbaar ze hebben de beschikking over diverse maatwerk mogelijkheden.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
Zodra een handig abonnement wil liggen de kosten tussen de €5,75 – €56,00 (maandelijks). Alles bij elkaar betaal je zo’n €240 (op jaarbasis), met daarbij mogelijk nog een verrekening van de zorgverzekering. Tevens betaal je jaarlijks circa €17,00 voor contactlensvloeistof en lensenbakjes. Door het inplannen van een consult bij een optiekzaak in Mheer kun jij je goed laten voorlichten. Op basis daarvan kan je via internet goedkope lenzen kopen door de actuele prijzen naast elkaar te zetten bij lokale oogzorg winkels in de gemeente Eijsden-Margraten.

Plaats een reactie