Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Liessel

Snel en simpel goedkope lenzen kopen in Liessel? Een contactlens is een dun gebold kunststof glaasje en plaats je op je oog. Ze drijven op het traanvocht. Door te kiezen voor lenzen kan je de wereld om je heen weer scherp zien. Het is een uitkomst voor iedereen. Ze vormen geen belemmering bij het sporten, ze zijn nagenoeg onzichtbaar en je hebt geen last van een beslagen bril. Op deze website lees je praktische informatie over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en bezoek je drogisterijen en opticiens die lenzen bezorgen in Liessel.

  • Een contactlens is een stukje kunststof dat je op het oog draagt.
  • Ze kunnen hulp bieden bij oogproblemen zoals hypermetropie, astigmatisme (cilinderafwijking), bijziendheid, verziendheid, myopie.
  • Een betrouwbare opticien in Liessel heeft de mogelijkheid een oogmeting uit te voeren en analyseert de oogdruk, oogspierbalans en neemt de sterkte (dioptrie) op.
  • Met deze deskundige overleg je wat de beste contactlenzen zijn voor jouw ogen, budget en leefstijl.
  • Weet jij per oog al de sterkte? Kies dan voor het gemak van via internet lenzen kopen.

Via internet contactlenzen bestellen, hoe werkt dat precies?

Heb je een oogtest laten uitvoeren en weet je dus welke lens je moet hebben? Een groot deel van de mensen bestellen via het internet bij webwinkels als 123Lens. Deze online shops hebben een zeer groot assortiment, de laagste prijs en hanteren doorgaans ook een budget huismerk. In onze onderstaande vergelijkingstabel informeren we je over toonaangevende internet oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Liessel. Zie ook onze pagina over Lensvloeistof.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Contactlenzen winkels in Liessel

Heb je te maken met een wazig zicht of een pijnlijke nek / hoofdpijn? En zie je een bril dragen niet zitten? Contactlenzen bieden uitkomst. Lenzen zijn discreet, erg praktisch, en zijn (door maatwerk) geschikt voor ieder oog. In de tabel hieronder tref je winkels en drogisterijen in de omgeving Liessel waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op deze site vergelijk je ook optiekzaken in Vlierden, Beek en Donk, Mariahout, Lieshout en Aarle-Rixtel.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Kosteloze oogmeting in Liessel in april 2024

Benieuwd of contactlenzen iets voor jou zijn? Dan is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een gespecialiseerde contactlensspecialist in Liessel. Na de meting bespreek je met de oogdeskundige welk type contactlens het beste aansluit op jouw wensen, lifestyle en budget. Na het onderzoek neem jij het proefsetje in ontvangst om te kijken of je de juiste keuze hebt gemaakt. Werkt dit voor jou? Vaak kan je ze meteen meenemen of kiezen voor een handig lenzen abonnement. In de bijgaande tabel bieden wij winkels in de omgeving voor een (gratis) oogmeting in Liessel (o.a. Specsavers, Pearle, Eye Wish en Hans Anders).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Specsavers Opticiens DeurneMartinetplein 35751 KMDeurne
Optiek SchippersHeuvelplein 225741 JKBeek en Donk
Opticien Patrick WetzelPiet van Thielplein 175741 CPBeek en Donk
Blic OptiekMargrietstraat 615731 BNMierlo
Bril 88Markt 105721 GEAsten

Goedkope lenzen bestellen in Liessel?

Vergelijk kosten en bespaar tot maar liefst 32%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn het beste?

Er zijn ontzettend veel contactlenzen. Welk type voor jouw ogen geschikt is wordt bepaald a.d.h.v. jouw persoonlijke leefstijl, en hoe vaak je ze in wilt hebben. Bij het uitzoeken van lenzen moet je er op letten dat jouw ogen genoeg zuurstof krijgen. Door deze eigenschap voorrang te geven verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook blijven je ogen zo mooi gehydrateerd. Een plaatselijke oogspecialist kan je hierbij helpen. De beste contactlenzen uitzoeken doe je met behulp van dit stappenplan.

  1. Oogtest
    De opticien controleert de algehele gezondheid van de ogen en of multifocale aspecten een rol spelen.
  2. Zoeken naar de geschikte lens
    Je moet rekening houden met hoe vaak en hoe lang je ze gaat dragen, hoe gevoelig je ogen zijn, en hoe jouw dagelijkse leven eruit ziet (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
  3. Lenzentest
    Dikwijls kun je aanspraak maken op een probeerset. Op deze manier kan je bekijken wat wel en niet voor je werkt. Na 2 -4 weken bespreek je samen de resultaten. Het kan zijn dat je nog een andere model kan proberen.
  4. Het kopen van jouw lenzen (of abonnement)
    De perfecte lens gevonden? Je kunt een bestelling plaatsen bij de brillenwinkel, een drogisterijketen of d.m.v. een webshop als Alensa. Gebruik je de lenzen iedere dag? Neem dan een voordelig abonnement.

Zijn zachte lenzen voor mij geschikt?

Zachte lenzen zijn standaard wat goedkoper maar trekken wel wat meer vuil aan. Het bestanddeel is hydrogel. Je kiest voor dit product om optimale zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en de aantrekkelijke prijs. Tegenwoordig ook veel gebruikt als daglens.

  • Uiterst comfortabel.
  • Het vergt een korte gewenningstijd.
  • Gunstig geprijsd: al vanaf €5,10 p/maand.

Harde lenzen: tips en info

Vormvaste lenzen worden vervaardigd uit harder kunststof. Ze zijn jaren te gebruiken (mits goed onderhouden). Daardoor is het een duurzame en voordelige keuze. Harde contactlenzen moet je wel elke dag goed schoonmaken.

  • 100% maatwerk en dus geschikt voor elke correctie.
  • Prima levensduur, ze gaan wel 2 tot 3 jaar mee.
  • De kosten zijn gemiddeld €200 per losse lens.

Informatie en voordelen + nadelen van maandlenzen

Dit zijn zachte lenzen die je elke maand vervangt. Ze zijn relatief goedkoop, laten het oog ademen (zuurstofdoorlatend) en zijn er in veel verschillende soorten en maten. Financieel gezien de gunstigste keuze als jij iedere dag gebruik maakt van de lenen. Ook te bestellen als sferische, multifocale en torische maandlenzen.

  • Veruit de meest populaire soort.
  • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
  • Gemiddeld €6,95 (per 30 dagen).

Boek een gratis lenzen meting

Vergelijk opticiens in jouw omgeving en plan een afspraak voor een oogmeting

Tips & tricks over daglenzen

Daglenzen zijn – zoals de naam al zegt – geschikt voor 1 dag, na een dag doe je ze bij het afval. De volgende dag pak je nieuwe. Schoonmaken en bewaren in een lenzenhouder is niet nodig. Past goed bij iedereen die te maken heeft met jeukende, droge en geïrriteerde ogen of regelmatig reizen.

  • Een positief aspect hiervan is dat je ze maar 1 dag gebruikt en dus gewoon weg kunt gooien.
  • Een aanrader wanneer je het wilt afwisselen met het dragen van een bril.
  • Prijzen ongeveer €26,00 per maand.

Zijn nachtlenzen voor mij geschikt?

Heb jij droge of gevoelige ogen of heb je last van hooikoorts? En maak je elke nacht minimaal 6 uur of meer? Mogelijk ben je dan geholpen met nachtlenzen. Je oogstand wordt gecorrigeerd tijdens jouw nachtrust voor een scherpe blik voor overdag. Helaas kan niet iedereen hier gebruik van maken. Het is niet voor elke sterkte.

  • Overdag heb je geen bril of lenzen meer nodig.
  • Voor deze oogmeting betaal je eenmalig +/- €150.
  • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €495 voor één jaar (bij een brillenwinkel in Liessel).

Informatie over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontworpen voor mensen met een cilinderafwijking. Opticiens hebben het ook wel over astigmatisme. Feitelijk komt dat doordat er onregelmatigheden op het hoornvlies zitten. Het oppervlak van het hoornvlies is ellipsvormig, als een rugbybal. Het zicht is dan slecht, zowel dichtbij als in de verte. Om dit product te gebruiken moet je naar een specialist.

  • De oplossing voor een cilinder afwijking.
  • Hierbij is het oog niet mooi rond (maar meer de vorm van een rugbybal).
  • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €29,50 p/maand.

Tips en info over multifocale lenzen

Door gebruik te maken van multifocale lenzen zie je scherp van dichtbij en van veraf. Dit komt onder andere door het leesgedeelte. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je normale lenzen hebt en niet steeds een losse leesbril wilt gebruiken. Je kunt hierop overstappen als je nu een multifocale bril draagt.

  • Biedt een oplossing voor dichtbij en verweg.
  • Een extra bril is niet meer nodig.
  • Varifocale lenzen kosten ongeveer €18,50 (maandelijks).
Andere soorten

Los van de eerder genoemde contactlenzen is er tegenwoordig nog meer te kiezen. Hieronder bekijk je een aantal alternatieve soorten.

  • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
  • Kleurenlenzen: een compleet nieuwe look bereiken met een andere kleur ogen.
  • Dag-en-nachtlenzen: 24 uur per dag, tot maximaal 1 maand achter elkaar te dragen.
  • Lenzenvloeistof: Zorgt ervoor dat geïrriteerde en vermoeide ogen verfrist worden.
lenzen-winkels-liessel-5757

Goedkope huismerk lenzen uitproberen

De grote Nederlandse opticiens voeren verschillende budgetlabels. Bijvoorbeeld Eyexpert van Eye Wis, iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders en Easyvision van Specsavers. Dat is ook het geval bij DA, Etos, Trekpleister en Kruidvat. Deze budgetlabels produceren ze niet zelf. We noemen dit ook wel private labels die worden ontwikkeld door o.a. Johnson & Johnson maar dan in hun eigen huisstijl. Verschillende discounters als Drogisterij.net hanteren een kwalitatief goed alternatief voor het dure huismerk van opticienketens die vele malen goedkoper zijn. Door hier goed op te letten kan je eenvoudig €350 per jaar besparen. Bestel je liever een A-merk? Kies dan voor Bausch & Lomb, SofLens en Miru. Op deze website lees je ook alles over Prijzen contactlezen?.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Via welke winkel kan ik lenzen laten bezorgen in Liessel?
Ja, het is geen probleem om ze te laten thuisbezorgen. Je kunt een losse bestelling plaatsen bij een lokale opticien of bij een lenzen webshop. Doorgaans levert de shop de order gratis uit en kost het bezorgen dus geen geld. Een persoonlijk lenzen abonnement is nog gunstiger. De pakketten met ooghulpmiddelen worden gewoon in de brievenbus bezorgd.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in Liessel?
In deze buurt heb je de keuze uit diverse brillen- en lenzenwinkels waar je jouw lenzen kunt laten aanmeten. De oogexpertneemt de sterkte per oog op en controleert de oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen. In veel gevallen kan de oogtest zonder kosten worden afgenomen. Ga je online bestellen? Middels de Nationale Contactlens Controle Bon kun jij bij een aangesloten optiekzaak terecht voor een contactlenscontrole.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Speciaalzaken bevelen aan om één tot twee keer per jaar een lenzencontrole in Liessel te laten uitvoeren. Het is noodzakelijk om te zien of alles nog naar wens is en of de huidige sterkte nog kloppend is. Ook bij snel vermoeide ogen of andere oogproblemen is het verstandig om even een afspraak in te plannen bij een opticien in de provincie Noord-Brabant.

Hoeveel vergoeding krijg ik van mijn zorgverzekering?
Binnen de basisverzekering krijg je alleen een vergoeding als er een medische indicatie is. Dit kan overigens alleen met een verwijzing van de oogarts. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt afgesloten. Deze polissen bieden vaak €300 (per 2 jaar). Rekensom: zijn de kosten van de aanvullende polis hoger dan dan de factuur van de opticien? Betaal ze dan gewoon zelf.

Kan ik ook een huismerk gebruiken?
Huismerk lenzen zijn relatief goedkoop waardoor sommige mensen aannemen dat de kwaliteit ondergeschikt is. Dit is niet het geval. Voordelige huismerken van webshops en drogisten voldoen aan strenge strenge kwaliteitseisen en worden meestal ook gewoon gemaakt door Cooper Vision. Ga je overstappen naar lenzen met bijvoorbeeld een cilindercorrectie? Ga dan zeker eens naar een lenzenspecialist in Liessel. Je krijgt daar deskundig advies en kunnen ze ook op maat maken.

Zijn lenzen duur?
Indien je een abonnement neemt betaal jij doorgaans tussen de €6,00 – €59,00 p/maand. Uiteindelijk betaal je circa €230 voor 1 jaar, bij normale maand of daglenzen. Daarnaast betaal je nog zo’n €20,50 voor contactlensvloeistof en de lenzenhouder. Dankzij een afspraak bij je optiekzaak in Liessel kun je professionele service krijgen. Met die resultaten kun jij de voordeligste lenzen online bestellen door online prijzen te vergelijken bij de diverse oogzorg winkels in de gemeente Deurne.

Plaats een reactie