Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Lieshout

Snel en simpel goedkope lenzen kopen in Lieshout? Een contactlens is een plastic lensjeen plaats je op je oog. Het drijft op een laagje traanvocht zonder het hoornvlies te raken. Door het dragen van lenzen kan je alles weer veel scherper bekijken. Je kunt alles weer zorgeloos doen. Ze beperken niet je bewegingsvrijheid, ze zijn discreet en je kunt zelfs kiezen voor een bepaalde kleurenlens. Op deze website lees je nuttige informatie over de type lenzen waar je uit kunt kiezen en vind je drogisterijen en opticiens voor lenzen bezorgen in Lieshout.

  • Een contactlens is een visueel hulpmiddel dat direct beter zicht geeft.
  • Ze kunnen hulp bieden bij oogafwijkingen als hypermetropie, myopie, astigmatisme (cilinderafwijking), presbyopie, verziendheid.
  • Een opgeleide opticien in Lieshout beschikt over apparatuur voor een oogmeting en onderzoekt het gezichtsvermogen en de huidige afwijking (dioptrie).
  • Samen met de contactlensspecialist kijk je wat de beste contactlenzen zijn voor jouw wensen, lifestyle en budget.
  • Heb jij al inzicht in je sterkte? Je kunt dan al snel heel goedkoop online lenzen bestellen.

Via internet contactlenzen kopen, is dat wel aan te raden?

Heb jij onlangs een oogmeting laten uitvoeren en een lens gevonden die bij jou past? Meer en meer Nederlanders dragers van lenzen gebruiken artikelen van lenzen webshops als Lensplaza. Deze online aanbieders bieden een gevarieerd aanbod, aantrekkelijke prijzen en bieden steeds vaker ook nog een eigen huismerk. In de vergelijker hieronder bekijk je populaire internet opticiens die gratis lenzen bezorgen in Lieshout. Zie ook onze pagina over Zachte lens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Overzicht met contactlenzen winkels in Lieshout

Heb jij dagelijks last van een beperkt zicht of een pijnlijke nek / hoofdpijn? En draag je liever geen bril? Verdiep je dan een in contactlenzen. Lenzen zijn niet waarneembaar, praktisch, en ideaal voor tijdens het zwemmen / sporten. In de tabel hieronder vergelijk je winkels en drogisterijen in de buurt van Lieshout waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op onze lenzen-vergelijker tref je ook oogzorgwinkels in Aarle-Rixtel, Mierlo, Heusden, Ommel en Lierop.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Oogmeting in Lieshout in april 2024

Voordat je begint met het dragen van contactlenzen is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een erkende contactlensspecialist in Lieshout. Na deze oogtest bekijk je met de oogspecialist welk type contactlens aansluit op jouw voorkeur en levensstijl. Na een meting verstrekken ze een tijdelijk proefsetje om te ervaren hoe het voor je werkt. Bevalt het? In dat geval kan je ze meteen bestellen of je kiest voor een lenzen abonnement op maat. In deze tabel bieden wij oogspecialisten voor deze (gratis) oogmeting in Lieshout (o.a. Pearle, Specsavers, Hans Anders en Eye Wish).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Blic OptiekMargrietstraat 615731 BNMierlo
Bril 88Markt 105721 GEAsten
Philip OogwereldBurgemeester Wijnenstr 445721 AJAsten
Optiek LentiBurg Wijnenstraat 35721 AGAsten
Stokvis&Stokvis V.O.F.Loonhof 15712 MDSomeren

De goedkoopste lenzen bestellen in Lieshout?

Vergelijk merken en bespaar tot wel 32%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn het beste?

Er bestaan veel verschillende soorten contactlenzen. Welke soort jij moet dragen wordt duidelijk als we kijken naar jou dagelijks ritme, het werk wat je uitvoert en andere gebruikerswensen. Voor een prettige pasvorm van de lens is het noodzakelijk dat ze wel zuurstofdoorlatend zijn. Op die manier voorkom je oogirritaties. Ook blijven je ogen zo fris en comfortabel. Een lokale oogspecialist biedt daarbij een helpende hand. Het aanvraagproces voor de beste contactlenzen bestaat uit de volgende stappen.

  1. Ogen opmeten
    De onderzoeker analyseert de actuele gezondheid van de ogen en of multifocale aspecten een rol spelen.
  2. Een goede lens uitkiezen
    Er wordt rekening gehouden met hoe vaak je ze wilt dragen, de gevoeligheid van het netvlies, en jouw dagelijks leven (of je sport of achter een scherm werkt).
  3. Probeer lenzen uit
    Vaak kan je vragen naar een probeerset. Op die manier kan je een of meerdere types uitproberen. Nadat je ze een poosje gedragen hebt nodigt de opticien je uit voor een nieuwe afspraak. Misschien kun je nog een setje van een andere merk testen.
  4. Losse lenzen kopen of een abonnement
    Ben jij er zeker van dat je het goede model hebt gevonden? Je kunt een bestelling plaatsen bij de speciaalzaak, een drogisterij zoals DA, Etos, Kruidvat of de Trekpleister of d.m.v. een webshop als Lentiamo. Draag je op vaste basis lenzen? Kies dan voor een abonnement.

Tips & tricks over zachte lenzen

Zachte lenzen zijn standaard wat goedkoper maar hebben doorgaans iets meer onderhoud nodig. Het product bevat silicon-hydrogel. Grote pluspunten zijn optimale zuurstofdoorlatendheid, een fijne pasvorm en de gunstige prijs. Verkrijgbaar als dag- en maandlens.

  • Af te wisselen met bril.
  • Minder kans op viezigheid onder de lens.
  • Gunstig geprijsd: al vanaf €4,95 (per 30 dagen).

Handige informatie over harde lenzen

Vormvaste lenzen bestaan uit een speciaal PMMA-materiaal. De levensduur is er hoog. Hierom is dat een ecologische en goedkope optie. Harde contactlenzen zijn erg gevoelig voor stofjes onder de lens.

  • Persoonlijk aangemeten en zijn vooral geschikt voor volwassenen.
  • Perfecte levensduur, ze gaan wel 2 tot 3 jaar mee.
  • Je betaalt ongeveer €150 per individuele lens.

Maandlenzen: de voordelen en nadelen

Dit zijn zachte lenzen die op maandbasis vervangen worden voor een andere set. Ze zijn relatief goedkoop, irriteren het oog niet (zuurstofdoorlatend) en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Een betaalbaar alternatief als je elke dag contactlenzen in hebt. Ook verkrijgbaar als multifocale, sferische en torische maandlenzen.

  • Bijna 2 miljoen mensen in Nederland dragen dit.
  • Betaalbaar en zeer gebruiksvriendelijk.
  • Te bestellen vanaf €5,70 (per 30 dagen).

Doe een gratis lenzen meting

Zoek en vind opticiens in de buurt en laat gratis je ogen meten

Tips & tricks over daglenzen

Daglenzen mag je maximaal 1 dag inhouden, ‘s avonds gooi je ze weg. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Je hoeft ze aan het einde van de dag dus ook niet schoon te maken. Een uitkomst voor mensen die last hebben van geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of een extreme leefstijl.

  • Het fijne van dit type lens is dat je ze maar 1 dag gebruikt en dus gewoon weg kunt gooien.
  • Voordelige keuze als je naast lenzen af en toe een bril draagt.
  • Kosten circa €27,50 per maand.

Alles wat je moet weten over nachtlenzen

Heb je snel droge ogen en zit je veel achter de computer? En maak je elke nacht minimaal 6 uur of meer? Dan kun je nachtlenzen proberen. Ze corrigeren op een slimme manier je ogen wanneer je de ogen dicht hebt zodat je overdag alles goed kunt zien. De maximale afwijking is -4,5 (of cilinder-afwijking tot -1,5).

  • Overdag geen bril of lenzen meer nodig wat zorgt voor maximale vrijheid.
  • Niet geschikt bij een oogafwijking groter dan -4,5.
  • Goedkoop is het niet, je betaalt zo’n €495 op jaarbasis (bij een brillenwinkel in Lieshout).

Torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontwikkeld voor mensen die te maken hebben met een cilinderafwijking. We noemen dit ook wel astigmatisme. Dit houdt in dat er een onregelmatigheid in het hoornvlies zit. Concreet zien we dan een hoornvlies dat niet perfect rond is. Je ziet wazig en onscherp, zowel op afstand als dichtbij. We raden aan om voor het bestellen altijd een bezoek te brengen aan een expert.

  • Speciaal ontwikkeld voor ogen met een cilinderafwijking.
  • Het oog is dan niet mooi rond (maar juist wat meer ovaal).
  • Reken op kosten van ongeveer €31,00 (op maandbasis.

Voordelen en nadelen van multifocale lenzen

Wanneer je kiest voor multifocale lenzen kan je lezen, computeren, autorijden en sporten. Het leesgedeelte is in de lens verwerkt. Een goede oplossing wanneer je enkelvoudige lenzen draagt en steeds vaker een leesbril nodig hebt. Veel mensen die al een multifocale bril hebben kiezen hiervoor.

  • Zowel voor min als plus sterktes.
  • Een extra bril is niet meer nodig.
  • Varifocale lenzen draag je al vanaf €19,50 (per 30 dagen).
Andere mogelijkheden

Naast de populaire contactlenzen beschrijven we nog diverse mogelijkheden. In onderstaand overzicht lees je meer over nog een aantal opties.

  • Silicon Hydrogel: laten veel meer zuurstof door.
  • Kleurenlenzen: kies voor een andere kleur ogen (blauw, groen, bruin etc).
  • Dag-en-nachtlenzen: innovatieve lenzen die je 24 uur per dag kunt dragen.
  • Lenzenvloeistof: Zorgt ervoor dat geïrriteerde en vermoeide ogen verfrist worden.
lenzen-winkels-lieshout-5737

Goedkope huismerk lenzen uitproberen

De grote Nederlandse opticiens voeren verschillende budgetlabels. Je kunt dan denken aan Easyvision (Specsavers, Easy Wear (Hans Anders), iWear (Pearle) en Eyexpert van Eye Wish. Hetzelfde verhaal geldt voor Etos, Trekpleister, Kruidvat en DA. Wat veel mensen niet weten is dat ze dit niet zelf produceren. We noemen dit ook wel private labels die afkomstig zijn van fabrikanten zoals Alcon maar dan met een eigen merknaam erop. Veel webwinkels als ContactlensOnline verstrekken goede alternatieven voor de huismerken van opticiens die erg goedkoop zijn. Hiermee kan je zo €210 (op jaarbasis) besparen. Laat jij het toch liever bij een a-merk? Kies dan voor PureVision, Ultra en Ote. Klik door voor meer informatie over Lens informatie.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waar kan ik lenzen laten bezorgen in Lieshout?
Ja, de lenzen bezorgservice is ook in deze regio beschikbaar. Je favoriete oogproducten kun je eenvoudig kopen bij een brillenwinkel in de regio of bij een lenzen webshop. Wanneer je het minimale bestelbedrag haalt is de levering aan huis gratis en hoef je geen verzendkosten te voldoen. Het lenzen abonnement biedt vaak nog meer voordelen. De bestelde artikelen worden gewoon in de brievenbus bezorgd.

Wat zijn goede adressen voor een oogtest in Lieshout?
In de regio vinden we voldoende specialisten waar je jouw lenzen kunt laten aanmeten. De opticien meet nauwkeurig de sterkte op en onderzoekt de algehele conditie van de ogen. Over het algemeen is deze eerste oogtest helemaal gratis. Wil je lenzen online bestellen? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij verschillende brillenzaken een uitgebreide contactlenscontrole afspreken.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Oogspecialisten vragen om 1 of beter nog 2 keer per jaar een lenzencontrole in Lieshout op je planning te zetten. Dit is belangrijk om de algehele gezondheid van de ogen te bekijken en of de sterkte van de lens nog kloppend is. Ook bij branderige ogen of een terugkerende hoofdpijn is het aan te raden om advies in te winnen bij een opticien in de provincie Noord-Brabant.

Worden mijn lenzen vergoed door de zorgverzekeraar?
In de basisverzekering kun je alleen een vergoeding krijgen voor medische lenzen. Dat is uitsluitend mogelijk als het proces via een oogarts loopt. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen als jij de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt aangezet. Je ontvangt dan mogelijk €125 (per 2 jaar). Goed opletten: is de premie van de polis hoger in vergelijking met de totale kosten van je lenzen? Dan kost deze verzekering je juist extra geld.

Hoe goed zijn huismerken?
Huismerk lenzen zijn erg goedkoop waardoor mensen denken dat de kwaliteit niet goed is. Dat beeld is niet juist. De scherp geprijsde huismerken van webshops en drogisten voldoen aan strenge eisen en komen ook gewoon uit de fabriek van Johnson & Johnson. Draag je speciale lenzen zoals varifocale of multifocale lenzen? Ga dan zeker eens naar een lenzenspecialist in Lieshout. Deze medewerkers geven goede adviezen en zij kunnen het ook helemaal op maat maken.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
Als je een abonnement aanvraagt betaal je tussen de €7,00 – €59,00 per maand. Voor het hele pakket betaal je circa €275 op jaarbasis, exclusief eventuele teruggave van de zorgverzekering. Tevens heb je de kosten van zo’n €17,50 voor contactlensvloeistof en de bakjes. Door binnen te lopen bij de optiekzaak in Lieshout kun je deskundig oogtesten laten uitvoeren. Met hun oogmeting kun je de voordeligste lenzen online bestellen door prijzen te vergelijken bij erkende oogzorg winkels in de gemeente Laarbeek.

Plaats een reactie