Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Linden

Zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Linden? Een contactlens is een dunne lens van kunststof en dient als vervanging van een bril. Het drijft op het vochtige laagje op de oogbol. Middels lenzen kan je de wereld om je heen weer scherp zien. Er zijn veel pluspunten. Ze passen perfect op het oog (gevoelloos), ze zijn discreet en je hebt een breder gezichtsveld. Op deze pagina lees je praktische info over de type lenzen waar je uit kunt kiezen en tref je een tabel met drogisten en opticiens die lenzen bezorgen in Linden.

  • Een contactlens is een stukje kunststof dat je op het oog draagt.
  • Je draagt ze voor oogafwijkingen als verziendheid, myopie, astigmatisme (cilinderafwijking), bijziendheid, hypermetropie.
  • Een gediplomeerd opticien in Linden voert de oogmeting uit en analyseert de algehele conditie van de ogen en hoeveel de ogen gecorrigeerd moeten worden qua sterkte (dioptrie).
  • Tijdens dit onderzoek bij de opticien besluit je welke contactlenzen het beste passen bij jouw wensen, lifestyle en budget.
  • Weet je al wat jouw voorschrift is? Je kunt dan vaak veel voordeliger online lenzen kopen.

Online contactlenzen aanschaffen, waar moet ik op letten?

Heb jij inzicht in de details van de oogtest en is bij je bekend welke lens geschikt is? Meer en meer Nederlanders lenzendragers laten hun bestelling bezorgen door lenzen webshops als Lensonline. Deze online specialisten staan bekend om een uitstekend aanbod, aantrekkelijke prijzen en voeren ook vaak een eigen huismerk. In onderstaande lijst check je professionele internet oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Linden. Bekijk ook onze informatie over Beste lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Overzicht met contactlenzen winkels in Linden

Heb je last van een wazig zicht of een vervelende hoofdpijn? En wil je nog niet aan een bril? Verdiep je dan een in contactlenzen. Lenzen zijn niet zichtbaar, praktisch, en vormen geen belemmering bij het sporten. In de volgende tabel tref je winkels en drogisterijen in de regio Linden waar je goedkope lenzen kunt halen. Op deze website tref je ook brillenwinkels in Gassel, Beers, Sint Agatha, Vianen en Katwijk.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een afspraak voor een oogmeting in Linden in mei 2024

Indien je wilt kijken of contactlenzen iets voor je is is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een vakkundige contactlensspecialist in Linden. Na de meting overleg je samen met de opticien welke lens voldoen aan jouw voorkeur en levensstijl. Na een meting bieden ze doorgaans een proefsetje om het gratis te proberen. Is dit precies wat je zocht? Je kunt dan meteen een los setje meenemen of kiezen voor een handig lenzen abonnement. In de onderstaande tabel geven we winkels in de omgeving voor een (gratis) oogmeting in Linden (o.a. Eye Wish, Hans Anders, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Hulzink Wijchen BVBurgemeester Thijssenstr 145437 AWBeers nb
Stoks OptiekMolenstraat 385431 BXCuijk
Franssen OptiekKerkstraat 11/A5427 BABoekel
Hermans OptiekBinderseind 295421 CHGemert
Frank Verbeek Opticien/JuwelierKerkstraat 19/B5411 CJZeeland

Online goedkope lenzen kopen in Linden?

Vergelijk winkels en bestel met kortingen oplopend tot 34%

Keuzehulp: welke contactlenzen heb ik nodig?

Er zijn allerlei soorten verschillende contactlenzen. Welk model aangeraden wordt is met name afhankelijk van jouw persoonlijke leefstijl, je hobbies en financiën. Voor een prettige pasvorm van de lens is het belangrijk dat het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. Zo vergroot je het draagcomfort aanzienlijk (geen droge ogen). Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een gediplomeerde oogspecialist biedt daarbij een helpende hand. De beste contactlenzen uitzoeken vergt een aantal stappen.

  1. Ogen opmeten
    Hierbij wordt er gekeken naar de algehele gezondheid van de ogen en men meet de sterkte op.
  2. Een keuze maken voor de juiste lens
    Bespreek onderwerpen zoals wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, de gevoeligheid van je ogen, en hoe een gemiddelde dag eruit ziet (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
  3. Probeer lenzen uit
    Over het algemeen ontvang je een probeerset. Op deze manier kan je ervaren hoe het product voelt en werkt. Na 2 -4 weken kom je terug voor een controle-afspraak. Wellicht is een andere type geschikter en kun je die ook nog testen.
  4. Lenzen bestellen of een abonnement
    Ben je eruit welke het moet worden? Je kan de aankoop doen bij de optiekzaak, een drogisterijketen of d.m.v. een internet aanbieder zoals Lensonline. Niet vergeten: een maandabonnement is erg voordelig.

Zachte lenzen: de voordelen en nadelen

Zachte lenzen zitten comfortabel maar vergen wel wat meer onderhoud. Ze worden gemaakt van bio-compatible materiaal. Dit artikel wordt aangeraden om hoge zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en de lage prijzen. Je kunt het zowel gebruiken als dag- en maandlens.

  • Uiterst comfortabel.
  • Je kunt er razendsnel aan wennen.
  • Goedkoop: bestellen v.a. €7,60 (per 4 weken).

Voor wie zijn harde lenzen geschikt?

Vormvaste lenzen worden gemaakt van PMMA. Ze zijn jaren te gebruiken (mits goed onderhouden). Daardoor is het een milieuvriendelijke en goedkope optie. Harde contactlenzen hebben een langere periode nodig om aan te wennen.

  • Persoonlijk aangemeten en geschikt voor ieder oogtype.
  • Optimale levensduur, gemiddeld draag je ze 1 tot 2 jaar.
  • Tegenwoordig laat je ze maken vanaf €185 per contactlens.

Voor wie zijn maandlenzen geschikt?

Het gaat hier om zachte lenzen die je 30 dagen kunt blijven gebruiken. Ze zijn dun, zitten vanaf dag 1 eigenlijk al goed en zijn er in veel verschillende soorten en maten. Een betaalbaar alternatief als je elke dag contactlenzen in hebt. Beschikbaar als torische, multifocale en sferische maandlenzen.

  • Een ideal lenstype om mee te beginnen.
  • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
  • Vanaf €6,50 (per 30 dagen).

Boek een gratis lenzen meting

Bekijk en vergelijk opticiens in de buurt en plan een afspraak voor een oogmeting

Tips & tricks over daglenzen

Daglenzen mag je maximaal 1 dag inhouden, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. De dag erna gebruik je een nieuw setje. Het grote voordeel is het gemak, je hoeft ze niet schoon te houden. Een perfecte oplossing voor mensen die snel last hebben van geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of allergische reacties.

  • De reden waarom veel mensen hiervoor kiezen is dat je er bijna geen werk aan hebt.
  • Een betaalbare keuze wanneer je naast lenzen af en toe een bril draagt.
  • Prijzen ongeveer €27,25 (op maandbasis.

Nachtlenzen: de voordelen en nadelen

Regelmatig last van droge en ontstoken ogen of last van vuiltjes achter je lenzen? En slaap je minimaal 6 uur per nacht? Dan zijn nachtlenzen het overwegen waard. Dit type corrigeert jouw ogen terwijl je slaapt zodat je overdag profiteert van maximaal zicht. Ze worden nog niet in alle sterktes gemaakt.

  • Geen last meer van vuil en stofjes achter je lenzen overdag.
  • Geschikt voor mensen met een afwijking tot min 4,5.
  • Het is wel iets duurder, circa €465 voor 1 jaar (bij een brillenwinkel in Linden).

Informatie over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontwikkeld voor mensen met een andere kromming van het hoornvlies. Dit wordt vaak bestempeld als astigmatisme. Dat heeft te maken met het feit dat er een onregelmatigheid op het hoornvlies wordt aangetroffen. In plaats van rond is het hoornvlies ellipsvormig (zoals een rugbybal). Je hebt troebel zicht, zowel op afstand als dichtbij. Om dit product te gebruiken moet je naar een ervaren specialist.

  • Speciaal ontwikkeld voor ogen met een cilinderafwijking.
  • Het oog is hier dan eigenlijk niet mooi rond (maar meer een ovale vorm).
  • Je betaalt hiervoor ongeveer €22,50 (maandelijks).

Multifocale lenzen, wat is het?

Via multifocale lenzen zie je scherp van dichtbij en van veraf. Het leesgedeelte is in de lens verwerkt. Een goede oplossing wanneer je gewone maandlenzen draagt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Je kunt hierop overstappen als je nu een multifocale bril draagt.

  • Biedt een oplossing voor dichtbij en verweg.
  • Je hebt geen aparte leesbril meer nodig.
  • Varifocale lenzen bestel je al vanaf €18,25 (per 4 weken).
Andere mogelijkheden

Los van de gangbare contactlenzen is er nog veel meer keuze. In de volgende opsomming bespreken we nog een aantal opties.

  • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
  • Kleurenlenzen: de mogelijkheid om de kleur van je ogen te veranderen.
  • Dag-en-nachtlenzen: je hoeft ze ‘s avonds niet uit te doen en draagt ze dus 24 uur per dag.
  • Lenzenvloeistof: Speciale vloeistof om je lenzen in op te bergen.
lenzen-winkels-linden-5439

Goedkope huismerk lenzen uitproberen

De opticienketens in Nederland hebben hun eigen merken. Bijvoorbeeld Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle), Eyexpert (Eye Wish). en Easy Wear (Hans Anders). Je kunt ook voordelig kopen bij Etos, Trekpleister, Kruidvat en DA. Wat veel mensen niet weten is dat ze dit niet zelf produceren. We noemen dit ook wel private labels van bekende fabrikanten als Cooper Vision maar dan met een eigen merknaam erop. Meer en meer lenzen webshops als Lensplaza verstrekken goede alternatieven voor dure merkproducten van opticiens die vele malen goedkoper zijn. Hiermee kan je zo €105 p/jaar besparen. Heb je toch een beter gevoel bij een a-merk? Populaire opties zijn onder andere Dailies, Blink en Miru. Bekijk ook meer informatie over Opticiens.

Veelgestelde vragen over lenzen

Via welke winkel kan ik lenzen laten bezorgen in Linden?
Ja, je kunt terecht bij meerdere online shops voor bezorging. Je kunt jouw producten gewoon online bestellen bij jouw eigen optiekzaak of bij een online specialist. Boven een bepaald bedrag is de bezorgservice kosteloos en is de bezorging dus volledig kosteloos. Een lenzen abonnement is vaak voordeliger. Je pakketjes met lenzen en vloeistof passen gewoon in jouw brievenbus.

Waar moet ik naartoe voor een oogtest in Linden?
In de regio zijn er diverse speciaalzaken waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De opticien kijkt naar de sterkte-afwijking en kijkt naar de algehele conditie van de ogen. Vaak is een oogtest gratis als je hier ook producten afneemt. Wil je lenzen online bestellen? Via de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op diverse locaties terecht voor een contactlenscontrole.

Adviseren jullie een jaarlijkse oogtest?
Opticiens bevelen aan om halfjaarlijks/jaarlijks een lenzencontrole in Linden in te plannen. Het is noodzakelijk om de algehele gezondheid van de ogen te bekijken en of het type lens nog correct is. Ook bij jeukende, droge en geïrriteerde ogen of een troebel zicht is het slim om advies in te winnen bij een opticien in de provincie Noord-Brabant.

Krijg ik mijn lenzen ook vergoed door de zorgverzekering?
Met de verplichte basisverzekering wordt er alleen een vergoeding uitgekeerd bij een medische noodzaak. Je moet daar een speciale verwijzing van een oogarts voor kunnen tonen. Voor normale dag/week/maand of nachtlenzen krijg je pas een vergoeding wanneer je beschikt over de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je hebt dan mogelijk recht op €125 (per 3 jaar). Opmerking: is de premie van de polis hoger dan de kosten van de lenzen? Een aanvullende polis alleen hiervoor is dan niet interessant.

Wat zijn de voor- en nadelen van een huismerk?
De huismerk lenzen zijn vaak gunstig geprijsd waardoor mensen denken dat de kwaliteit niet goed is. Die conclusie is niet helemaal juist. De concurrerende huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan dezelfde wettelijke eisen en worden vrijwel altijd gewoon gefabriceerd door fabrikanten als Cooper Vision. Draag je speciale lenzen zoals torische of multifocale lenzen? Maak dan altijd eerst een afspraak bij een lenzenspecialist in Linden. De oogtesten daar worden vakkundig uitvoert en en ze kunnen het helemaal voor je op maat maken.

Wat zijn de kosten van lenzen?
Zodra een abonnement aanvraagt betaal jij doorgaans tussen de €6,25 tot €60,00 (maandelijks). De uiteindelijke kosten zijn gemiddeld €290 per jaar, bij normale maand of daglenzen. Daarbovenop moet je nog rekenen op zo’n €22,50 voor de contactlensvloeistof. Door binnen te lopen bij de optiekzaak in Linden krijg je extra goede voorlichting. Je kunt vervolgens via internet goedkope lenzen kopen door de actuele prijzen naast elkaar te zetten bij toonaangevende oogzorg winkels in de gemeente Cuijk.

Plaats een reactie