Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Schiedam

Snel en zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Schiedam? Een contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje dat je kunt gebruiken als alternatief voor een bril. Het drijft op een laagje traanvocht zonder daarmee het hoornvlies te raken. Met behulp van lenzen zie je alles om je heen weer haarscherp. Er zijn veel pluspunten. Het is ideaal bij het sporten, je kunt ze van een afstandje niet zien zitten en je hebt geen last van een beslagen bril. Op deze pagina bieden wij praktische informatie over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en lees je over winkels en opticiens die lenzen bezorgen in Schiedam.

  • Een contactlens is een stukje kunststof dat je op het oog draagt.
  • Een uitkomst bij oogafwijkingen zoals astigmatisme (cilinderafwijking), hypermetropie, myopie, bijziendheid, presbyopie.
  • Een gediplomeerd opticien in Schiedam zal een oogmeting doen en onderzoekt de algehele conditie van de ogen en hoeveel de ogen gecorrigeerd moeten worden qua sterkte (dioptrie).
  • In overeenstemming met de medewerker vergelijk je welke contactlenzen het beste passen bij jouw situatie en leefstijl.
  • Is het al duidelijk welke sterkte je ogen nodig hebben? Je kunt dan al snel heel goedkoop online lenzen bestellen en laten thuisbezorgen.

Via internet contactlenzen kopen, hoe gaat dat in z’n werk?

Heb je recent een oogmeting laten doen en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Een grote groep mensen kiezen voor het assortiment van lenzenshops als Happy Eyes Club. Deze webwinkels staan bekend om een gevarieerd aanbod, veel lagere prijzen en je vindt er vaak een betaalbaar alternatief voor de producten van de opticiens. In de vergelijker hieronder doorzoek je de beste online bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Schiedam. Lees hier ook alles over Verzekering voor brillen en lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vind contactlenzen winkels in Schiedam

Heb je last van een verminderd zicht of snel vermoeide ogen? En is een bril voor jou een stap te ver? Verdiep je dan een in contactlenzen. Lenzen zijn onzichtbaar, gemakkelijk in gebruik, en ze beperken niet je bewegingsvrijheid. In de tabel hieronder zoek je winkels en drogisterijen in de omgeving Schiedam waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op onze lenzen-vergelijker vergelijk je ook opticiens in Rotterdam, Barendrecht, Ridderkerk, Alblasserdam en Krimpen aan den IJssel.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Deskundige oogmeting in Schiedam in april 2024

Indien je wilt kijken of contactlenzen iets voor je is laat je eerst een oogtest doen door een contactlensspecialist in Schiedam. Bij de volgende stap beoordeel je samen met de oogdeskundige welk type lens past bij jouw voorkeur en levensstijl. Na een meting bieden ze doorgaans een proefsetje om het gratis te proberen. Wil je dit voor de lange termijn? Vaak kan je ze meteen meenemen of zoek gelijk naar 1 jarig lenzen abonnement. In de tabel hieronder tref je oogspecialisten voor deze (gratis) oogmeting in Schiedam (o.a. Pearle, Eye Wish, Hans Anders en Specsavers).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Funkie CollectiveProf Kamerlingh Onnesln 133/A3112 VESchiedam
Tempel Optiek BVHoogstraat 23111 HHSchiedam
Schiedam OptiekPassage 93111 EHSchiedam
E.S. (Edmond Smit)Lange Haven 62/A3111 CHSchiedam
Promotion AndersKorhaanstraat 98/C3083 XVRotterdam

Lenzen kopen en laten bezorgen in Schiedam?

Vergelijk kosten en profiteer van kortingen tot 26%

Keuzehulp: welke contactlenzen heb ik nodig?

Er zijn vandaag de dag ontzettend veel contactlenzen verkrijgbaar. Welk model aangeraden wordt hangt af vanje leefstijl, je hobbies en financiën. Als je voor het eerst lenzen gaat dragen dan moet je er op letten dat jouw ogen genoeg zuurstof krijgen. Dit is vaak wel wat duurder, maar zo voorkom je oogirritaties. Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een plaatselijke oogspecialist helpt je bij het maken van deze keuze. Het aanvraagproces voor de beste contactlenzen doe je met behulp van dit stappenplan.

  1. Ogen opmeten
    De onderzoeker analyseert je gezondheid en de oogdruk en de sterkte van de oogafwijking.
  2. Bepalen wat de juiste lens is
    Bespreek onderwerpen zoals draagtijd, gevoeligheid van het hoornvlies, en wat je dagelijks doet (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
  3. Lenzen testen
    In de meeste gevallen geeft de opticien een probeerset mee. Zo kan je laagdrempelig kennismaken met het product. Na 2 -4 weken kom je terug voor een controle-afspraak. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
  4. Het kopen van jouw lenzen (of abonnement)
    Nu kun je met zekerheid een beslissing nemen. Deze kan je los kopen bij de speciaalzaak, een drogisterij zoals DA, Etos, Kruidvat of de Trekpleister of via een online webwinkel als Happy Eyes Club. Een lenzenabonnement is vaak een stuk goedkoper.

Zachte lenzen

Zachte lenzen zijn er voor overdag en ‘s nachts maar zijn wel een stuk kwetsbaarder. Het bestanddeel is een speciale zachte kunststof. Je profiteert van prettige zuurstofdoorlatendheid, ze blijven heel goed zitten en gunstige tarieven. Verkrijgbaar als dag- en maandlens.

  • Passend bij elke levensstijl.
  • Heel geschikt voor een actief leven.
  • Betaalbaar: een abonnement heb je al voor €5,95 (per 4 weken).

Harde lenzen

Vormstabiele lenzen bestaan uit een speciaal PMMA-materiaal. Je kunt er een lange tijd van genieten. Daarom noemen we dit een milieubewuste en financieel aantrekkelijke mogelijkheid. Harde contactlenzen hebben een langere periode nodig om aan te wennen.

  • 100% maatwerk en geschikt voor ieder oogtype.
  • Optimale levensduur, gemiddeld draag je ze 1 tot 2 jaar.
  • Tegenwoordig laat je ze maken vanaf €200 per lensje.

Tips & tricks over maandlenzen

Dit zijn zachte lenzen die je maandelijks verwisselt voor een nieuwe set. Ze zijn relatief goedkoop, zitten vanaf dag 1 eigenlijk al goed en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Een betaalbaar alternatief voor het dagelijks dragen van contactlenzen. Beschikbaar als sferische, multifocale en torische maandlenzen.

  • De meest gekozen optie in Nederland.
  • Veroorzaken nauwelijks tot geen oogirritaties.
  • Ongeveer €5,40 (per 30 dagen).

Doe een gratis lenzen meting

Zoek gecertificeerde opticiens en laat gratis je ogen meten

Handige informatie over daglenzen

De daglenzen mag je 1 dag in doen, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Daglenzen hoef je dus niet elke dag schoon te maken. Geschikt voor iedereen die te maken heeft met geïrriteerd en/of rode ogen of vaak op vakantie gaan.

  • Het belangrijkste voordeel is dat je er bijna geen werk aan hebt.
  • Voordelige keuze als je niet altijd lenzen draagt, maar ook zo nu en dan een bril.
  • Tarieven ongeveer €28,50 (op maandbasis.

Voor wie zijn nachtlenzen geschikt?

Heb je snel droge ogen of komen ze dagelijks in aanraking met veel vuil? En slaap je met gemak 6 uur of langer per nacht? Dan kom je in aanmerking voor nachtlenzen. De lens duwt de voorste laag cellen naar de zijkant terwijl je slaapt wat het mogelijk maakt om overdag scherp te zien. Let op: dit werkt niet voor elk type oogafwijking.

  • Overdag scherp zien zonder bril of lenzen.
  • Geschikt voor een afwijking tot min 4.
  • Het is wel iets duurder, circa €465 per 12 maanden (bij een brillenwinkel in Schiedam).

Voordelen en nadelen van torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontwikkeld voor mensen met een andere kromming van het hoornvlies. Dit wordt ook wel astigmatisme genoemd. Dit komt doordat er doorgaans op het hoornvlies wat onregelmatigheden zijn aangetroffen. Dit komt er op neer dat het hoornvlies niet mooi rond is. Je kunt niet helemaal scherp zien, niet alleen heel dichtbij maar juist ook in de verte. Laat je altijd informeren door een oogdeskundige.

  • Lost het probleem van een cilinderafwijking perfect op.
  • Het hoornvlies van mensen met astigmatisme is niet mooi rond (maar meer een ovale vorm).
  • De kosten liggen op circa €28,50 (op maandbasis.

Informatie over multifocale lenzen

Door gebruik te maken van multifocale lenzen kun je zowel veraf als dichtbij goed zien. Dit komt onder andere door het leesgedeelte. Handig wanneer je reguliere dag- of maandlenzen hebt maar er steeds vaker een leesbril bij gebruikt. Dit is het beste alternatief als je een multifocale bril hebt.

  • Het beste van 2 werelden: goed zicht en bewegingsvrijheid.
  • Niet voortdurend hoeven wisselen tussen lens en bril.
  • Varifocale lenzen kosten +/- €18,75 p/maand.
Andere soorten

Naast de opties die we hiervoor opgesomd hebben kun jij uit nog andere opties kiezen. In het overzicht hierna tref je de belangrijkste soorten.

  • Silicon Hydrogel: laten veel meer zuurstof door.
  • Kleurenlenzen: kies voor een andere kleur ogen (blauw, groen, bruin etc).
  • Dag-en-nachtlenzen: 24 uur per dag, tot maximaal 1 maand achter elkaar te dragen.
  • Lenzenvloeistof: Moet in combinatie met een lenzenbakje worden gebruikt.
lenzen-winkels-schiedam-3118

Goedkope huismerk lenzen uitproberen

Veel grote opticiens hebben eigen huismerk. Bijvoorbeeld Eyexpert (Eye Wish, Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers) en iWear (Pearle). Maar dat geldt ook voor Trekpleister, DA, Etos en Kruidvat. Budgetlabels zijn kopieën van bestaande merken. Het zijn zogeheten white labels die worden ontwikkeld door o.a. Bausch & Lomb maar dan met een eigen merknaam erop. Verschillende webshops als Misterspex kunnen je ook alternatieven aanbieden voor de dure merken van opticiens die vele malen goedkoper zijn. Zo kan je tot wel €180 korting verkrijgen (op jaarbasis). Heb je toch een beter gevoel bij een a-merk? Bekende producenten zijn Bausch & Lomb, Frequency en Miru. Klik door voor meer informatie over Lenzenvloeistof.

Lees meer in de FAQ met veelgestelde vragen

Hoe snel kan ik lenzen laten bezorgen in Schiedam?
Ja, diverse opticiens hebben een bezorgservice. Er is een mogelijkheid om een eerste bestelling te doen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een lenzenshop. Steeds vaker levert de shop de order gratis uit en betaal je geen verzendkosten. Een persoonlijk lenzen abonnement is nog gunstiger. Deze pakketten inclusief vloeistof worden gewoon in de brievenbus bezorgd.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Schiedam?
In de regio heb je de keuze uit diverse brillen- en lenzenwinkels waar je een lenzen aanmeting kunt doen. De oogexpertneemt de sterkte per oog op en analyseert de algehele gezondheid van je ogen. In veel gevallen is de oogtest inbegrepen. Ga je online bestellen? Door middel van de Nationale Contactlens Controle Bon kan een deskundige een contactlenscontrole en adviesgesprek plannen.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Speciaalzaken raden aan om één tot twee keer per jaar een lenzencontrole in Schiedam op je planning te zetten. Dat is nodig om te onderzoek of je nog tevreden bent met je huidige producten en of de sterkte van de lens nog kloppend is. Ook bij geïrriteerd en/of rode ogen of een terugkerende hoofdpijn is het belangrijk om advies in te winnen bij een opticien in de provincie Zuid-Holland.

Worden mijn lenzen vergoed door de zorgverzekeraar?
Via de polis van de basisverzekering wordt er alleen een vergoeding uitgekeerd bij een medische noodzaak. Je moet daar een speciale verwijzing van een oogarts voor kunnen tonen. Reguliere lenzen kan je deels vergoed krijgen als jij de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt aangezet. Je ontvangt dan mogelijk €75 (per 2 jaar) voor brillen, lenzen en ooglaseren. Belangrijk: betaal je meer premie voor de aanvullende polis dan de feitelijke kosten van de lenzen? Dan kost deze verzekering je juist extra geld.

Wat zijn de voor- en nadelen van een huismerk?
Huismerk lenzen hebben een verrassend laag prijskaartje wat maakt dat mensen de kwaliteit wantrouwen. Dat beeld is niet juist. De scherp geprijsde huismerken van drogisterijen of online aanbieders voldoen aan strenge regelgeving en worden vrijwel altijd gewoon gefabriceerd door fabrikanten als Cooper Vision. Heb je interesse in varifocale of multifocale lenzen? Laat dit dan eerst bekijken door een lenzenspecialist in Schiedam. Je kunt daar terecht voor goede tips en ze kunnen het helemaal voor je op maat maken.

Hoe duur zijn lenzen?
Op het moment dat je een abonnement neemt betaal je vaak tussen de €10,00 tot €40,00 per maand. Alles bij elkaar betaal je zo’n €290 per 12 maanden, met daarbij mogelijk nog een verrekening van de zorgverzekering. Tevens komt nog een kostenpost van zo’n €22,50 voor de contactlensvloeistof. Dankzij een afspraak bij de optiekzaak in Schiedam kun je deskundig oogtesten laten uitvoeren. Vervolgens kun jij vervolgens de goedkoopste lenzen vinden door het vergelijken van prijzen bij meerdere oogzorg winkels in de gemeente Schiedam.

Plaats een reactie