Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Diepenheim

Makkelijk goedkope lenzen kopen in Diepenheim? Een contactlens is een dunne lens van kunststof die rechtstreeks op het oogoppervlak wordt gelegd. Het drijft als het ware op het vocht van je oog. Met behulp van lenzen kan je alles weer veel scherper bekijken. Er zijn veel pluspunten. Ze beperken niet je bewegingsvrijheid, ze zijn onzichtbaar voor anderen en ze passen bij elke stijl. Op dit portaal tref je handige informatie over de verschillende soorten lenzen, een keuzehulp en bezoek je shops en opticiens die lenzen bezorgen in Diepenheim.

  • Een contactlens is een visueel hulpmiddel dat direct beter zicht geeft.
  • Ze worden geadviseerd bij oogproblemen als hypermetropie, bijziendheid, myopie, presbyopie, verziendheid.
  • Een gediplomeerd opticien in Diepenheim heeft de mogelijkheid een oogmeting uit te voeren en ontdekt de oogdruk, oogspierbalans en de actuele sterkte-afwijking (dioptrie).
  • Gezamenlijk met deze medewerker bepaal je wat de beste contactlenzen zijn voor jouw ogen, budget en leefstijl.
  • Weet je jouw voorschrift al? Je kunt dan al snel heel goedkoop online lenzen bestellen.

Via internet contactlenzen bestellen, is dat wel aan te raden?

Heb je een oogtest laten uitvoeren en een lens gevonden die bij jou past? Meer en meer Nederlanders dragers van lenzen profiteren van het aanbod van lenzenshops als Misterspex. Deze online shops staan bekend om een uitstekend aanbod, lage prijzen en hebben daarbij vaak ook nog eens een extra goedkoop huismerk. In deze lijst hieronder check je populaire internet aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Diepenheim. Lees hier ook alles over Goede lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vergelijk contactlenzen winkels in Diepenheim

Heb je te maken met een matig zicht of een pijnlijke nek / hoofdpijn? En wil je geen bril gebruiken? Dan moet jij zeker eens contactlenzen overwegen. Lenzen zijn niet waarneembaar, makkelijk te onderhouden, en ideaal voor tijdens het zwemmen / sporten. In de bijgaande tabel bekijk je winkels en drogisterijen in de buurt van Diepenheim waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op deze site zoek je ook oogspecialisten in Markelo, Goor, Enter, Zuna en Rijssen.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Kosteloze oogmeting in Diepenheim in april 2024

Wanneer je gaat beginnen met contactlenzen is het belangrijk om een oogtest te laten uitvoeren door een contactlensspecialist in Diepenheim. Daarna beoordeel je samen met de oogspecialist welke soort lens geschikt is voor jouw voorkeur en levensstijl. Na de oogopname geeft de opticien je een proefsetje mee om te ervaren hoe het voor je werkt. Ben je overtuigd? In dat geval kan je ze meteen bestellen of je neemt een goedkoper lenzen abonnement. In de tabel hieronder vergelijk je winkels voor een (gratis) oogmeting in Diepenheim (o.a. Eye Wish, Hans Anders, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Optiek Frank MarkeloGrotestraat 4/A7475 AXMarkelo
Bouwhuis Opticien – Audicien – OptometrieGrotestraat 60/627471 BRGoor
Groothuis OptiekDorpsstraat 1347468 CREnter
Bökkerink OpticiensGrotestraat 9/A7461 KERijssen
Oogwereld JosDorpsstraat 47451 BTHolten

Betaalbare lenzen bestellen in Diepenheim?

Vergelijk tarieven en bespaar tot maar liefst 22%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik hebben?

Contactlenzen zijn er in allerlei soorten en maten. Welk type voor jouw ogen geschikt is wordt duidelijk als we kijken naar jouw dagelijks leven, en hoe vaak je ze in wilt hebben. Bij lenzen moet er gelet worden op het feit dat jouw ogen genoeg zuurstof krijgen. Door deze eigenschap voorrang te geven voorkom je oogirritaties. Ook blijven je ogen zo optimaal gezond. Een vakkundig oogspecialist vertelt je graag meer over alle mogelijke opties. De zoektocht naar de beste contactlenzen bestaat uit de volgende stappen.

  1. Ogen opmeten
    Er wordt gekeken naar de samenwerking tussen je ogen en de eventuele noodzaak voor cilinders.
  2. Zoeken naar de geschikte lens
    Bespreek onderwerpen zoals wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, de gevoeligheid van je ogen, en hoe jouw dagelijkse leven eruit ziet (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
  3. Test de lenzen
    Meestal kun je aanspraak maken op een probeerset. Zodoende kan je eerst kijken hoe het bevalt. Na de proefperiode worden je ogen opnieuw opgemeten. Soms wordt geadviseerd om nog een ander type of sterkte te proberen.
  4. Het bestellen van de lenzen via een abonnement
    Ben jij er zeker van dat je het goede model hebt gevonden? Je kunt een bestelling plaatsen bij de optiekzaak, de Kruidvat, Etos of Trekpleister of via een internet aanbieder zoals LensExpress. Draag je op vaste basis lenzen? Kies dan voor een abonnement.

Alles wat je moet weten over zachte lenzen

Zachte lenzen vormen zich naar het oog van de drager maar drogen iets sneller uit. Deze artikelen bestaan uit o.a. silicon-hydrogel. Je profiteert van een hoge mate van zuurstofdoorlatendheid, goede pasvorm en de lage prijs. Te bestellen als dag en/of maandlens.

  • Gaan lang mee.
  • Zeer goed te combineren met sporten.
  • Voordelig: al vanaf €7,10 (per 30 dagen).

Harde lenzen

Vormstabiele lenzen worden vervaardigd uit PMMA. De levensduur is er hoog. Hierom is dat een duurzame en voordelige keuze. Harde contactlenzen hebben een langere periode nodig om aan te wennen.

  • Persoonlijk aangemeten en dus altijd perfect zicht.
  • Hoge levensduur, gemiddeld draag je ze 1 tot 2 jaar.
  • Je betaalt ongeveer €145 per individuele lens.

Tips & tricks over maandlenzen

We hebben het hier over zachte lenzen die op maandbasis vervangen worden voor een andere set. Ze zijn niet al te duur, laten voldoende zuurstof door en zijn geschikt voor elke oogsterkte. Een betaalbaar alternatief als je elke dag contactlenzen in hebt. Beschikbaar als sferische, multifocale en torische maandlenzen.

  • Meer dan 1,7 miljoen Nederlanders gebruiken dit.
  • Zeer zuurstofdoorlatend en prettig te dragen.
  • Gemiddeld €5,75 (per 4 weken).

Gratis lenzen meting in de buurt?

Bekijk gecertificeerde opticiens en laat deze week nog je ogen meten.

Voor wie zijn daglenzen geschikt?

De daglenzen mag je 1 dag in doen, daarna gooi je ze weg. De volgende dag pak je nieuwe. Je hebt er veel minder werk mee, schoonmaken is immers niet nodig. Ideaal voor mensen die helaas te kampen hebben met geïrriteerd en/of rode ogen of een extreme leefstijl.

  • Het aantrekkelijke van dit type lens is dat je ze aan het einde van de dag gewoon weg kunt gooien.
  • Een goede optie wanneer je naast lenzen af en toe een bril draagt.
  • Kosten +/- €29,75 (op maandbasis.

Zijn nachtlenzen voor mij geschikt?

Zijn jouw ogen snel droog of doe je aan bepaalde sporten? En slaap je met gemak 6 uur of langer per nacht? Dan kom je in aanmerking voor nachtlenzen. De vorm van de lens maakt het hoornvlies platter tijdens je slaap voor een scherpe blik voor overdag. Let op: dit werkt niet voor elk type oogafwijking.

  • Ideaal bij hooikoorts of snelle droge ogen.
  • Kan gebruikt worden tot een cilinderafwijking van -1,5.
  • Je betaalt ongeveer €480 per 12 maanden (bij een brillenwinkel in Diepenheim).

Info en tips over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontwikkeld voor mensen met een andere kromming van het hoornvlies. Dit wordt vaak bestempeld als astigmatisme. Het wil zeggen dat er een onregelmatigheid op het hoornvlies wordt aangetroffen. In plaats van rond is het hoornvlies ellipsvormig (zoals een rugbybal). Je ziet onscherp, niet alleen heel dichtbij maar juist ook in de verte. Koop dit niet zomaar zelf, maar laat je adviseren door een erkende opticien.

  • Speciale contactlenzen met een cilinder.
  • Het oog is dan niet mooi rond (maar enigszins ovaal).
  • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €31,50 (maandelijks).

Tips en info over multifocale lenzen

Met multifocale lenzen kan je niet alleen veraf alles goed zien, maar ook dichtbij. Er is een leesgedeelte in de lens aanwezig. Perfect als je gewone maandlenzen draagt en niet steeds een losse leesbril wilt gebruiken. Ook handig als je nu al een multifocale bril draagt.

  • Altijd en overal scherp zicht.
  • Een losse leesbril is niet langer nodig.
  • Varifocale lenzen kosten ongeveer €19,50 (op maandbasis.
Andere opties

Naast de meest gekozen contactlenzen is er tegenwoordig nog meer te kiezen. In het schema hieronder check je nog een aantal opties.

  • Silicon Hydrogel: laten veel meer zuurstof door.
  • Kleurenlenzen: match je kleur ogen met je outfit.
  • Dag-en-nachtlenzen: je hoeft ze ‘s avonds niet uit te doen en draagt ze dus 24 uur per dag.
  • Lenzenvloeistof: Hiermee worden jouw lenzen ‘s nachts schoongemaakt.
lenzen-winkels-diepenheim-7478

Besparen met huismerk lenzen

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Bijvoorbeeld Eyexpert (Eye Wish), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Easy Wear (Hans Anders). Dat is ook het geval bij DA, Etos, Trekpleister en Kruidvat. Wat veel mensen niet weten is dat ze dit niet zelf produceren. We noemen dit ook wel private labels die worden ontwikkeld door o.a. Alcon maar dan met een eigen merknaam erop. Meer en meer webwinkels als LensExpress verstrekken goede alternatieven voor de eigen merken van opticiens die vele malen goedkoper zijn. Op deze manier kan je zo €260 korting krijgen per jaar. Laat jij het toch liever bij een a-merk? Dan heb je de keuze uit onder andere Air Optix, EasySept en Menicon. Op deze website lees je ook alles over Optiekzaken.

FAQ met veelgestelde vragen

Kan ik mijn lenzen laten bezorgen in Diepenheim?
Ja, ze laten thuisbezorgen is mogelijk. Je favoriete oogproducten kun je eenvoudig kopen bij een opticien of bij een lenzen webshop. Steeds vaker levert de shop de order gratis uit en is de bezorging dus volledig kosteloos. Het lenzen abonnement biedt vaak nog meer voordelen. De lenzen en de vloeistof kunnen gewoon in de brievenbus, je hoeft niet thuis te zijn.

Op welke plek kan ik afspraak maken voor de oogtest in Diepenheim?
In de omgeving werken er voldoende brillen- en lenzenwinkels waar de sterkte van je oogafwijking kan worden onderzocht. De opticien neemt de sterkte per oog op en onderzoekt de oogdruk. Vaak hoef je niets te betalen voor de eerste oogtest. Wil je lenzen online bestellen? Door het aanschaffen van de Nationale Contactlens Controle Bon kan een deskundige terecht voor een contactlenscontrole.

Hoe vaak moet ik mijn ogen laten controleren?
Oogspecialisten vragen om halfjaarlijks/jaarlijks een lenzencontrole in Diepenheim op je planning te zetten. Dit is belangrijk om de algehele gezondheid van de ogen te bekijken en of de huidige sterkte nog goed is. Ook bij geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of een vervelende hoofdpijn is het belangrijk om even een afspraak in te plannen bij een opticien in de provincie Overijssel.

Hoeveel lenzenvergoeding krijg ik van de zorgverzekering?
Uit de basisverzekering kun je alleen een vergoeding krijgen voor medische lenzen. Een verwijzing van een oogarts is dan nodig. Normale lenzen krijg je (deel) vergoed als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt. Deze polissen bieden vaak €125 (per 3 jaar). Tip: zijn de tarieven voor deze verzekering hoger dan de factuur van de opticien? Dan loont het niet om je extra te verzekeren.

Kan ik ook een huismerk gebruiken?
De huismerk lenzen zijn vaak gunstig geprijsd waardoor sommige mensen aannemen dat de kwaliteit ondergeschikt is. Dat is wat te kort door de bocht. De scherp geprijsde huismerken van webshops en drogisten voldoen aan dezelfde wettelijke eisen en worden gemaakt door bekende fabrikanten als Alcon. Ga je overstappen naar sferische of torische lenzen? Laat dit dan eerst bekijken door een lenzenspecialist in Diepenheim. Je kunt daar terecht voor goede tips en zij kunnen het ook helemaal op maat maken.

Hoe duur zijn lenzen?
Op het moment dat je een handig abonnement wil moet je rekenen op bedragen tussen de €5,00 en €40,00 (per 4 weken). Voor het hele pakket betaal je circa €280 (op jaarbasis), afhankelijk van het type lens (en verzekering). Ook betaal je nog zo’n €20,50 aan contactlensvloeistof. Dankzij een afspraak bij een optiekzaak in Diepenheim krijg je betrouwbare tips en adviezen. Vervolgens kun jij voordelig online lenzen bestellen door online prijzen te vergelijken bij toonaangevende oogzorg winkels in de gemeente Hof van Twente.

Plaats een reactie