Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Eckelrade

Snel en zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Eckelrade? Een contactlens is een optisch hulpmiddel en dient als vervanging van een bril. Het drijft op een laagje traanvocht zonder daarmee het hoornvlies te raken. Middels lenzen kan je de wereld om je heen weer scherp zien. Er zijn veel pluspunten. De pasvorm is geweldig (je voelt ze niet), ze zijn 100% transparant en je kunt zelfs kiezen voor een bepaalde kleurenlens. Op dit portaal lees je uitgebreide informatie over de verschillende soorten lenzen, een keuzehulp en vind je adresgegevens van drogisterijen en opticiens die lenzen bezorgen in Eckelrade.

  • Een contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen kunt dragen.
  • Je draagt ze voor oogproblemen als myopie, astigmatisme (cilinderafwijking), hypermetropie, bijziendheid, verziendheid.
  • Een lokale opticien in Eckelrade zal een oogmeting doen en checkt de oogdruk, oogspierbalans en de huidige afwijking (dioptrie).
  • Gezamenlijk met deze vakman bepaal je welke contactlenzen aansluiten op jouw leefstijl en zicht behoeften.
  • Weet je jouw voorschrift al? Je kunt dan al snel heel goedkoop online lenzen aanschaffen.

Online contactlenzen kopen, hoe gaat dat in z’n werk?

Heb jij onlangs een oogmeting laten uitvoeren en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Meer en meer Nederlanders lenzendragers profiteren van het aanbod van lenzenshops als Lensonline. Deze online aanbieders staan bekend om een aanbod met zowel A-merken als B-merken, veel lagere prijzen en hanteren doorgaans ook een budget huismerk. Middels onze vergelijker bekijk je de beste online leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Eckelrade. Zie ook onze pagina over Optiekzaken.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Overzicht met contactlenzen winkels in Eckelrade

Zoek jij een oplossing voor een matig zicht of een vervelende hoofdpijn? En wil je geen bril gebruiken? Dan moet jij zeker eens contactlenzen overwegen. Lenzen zijn onopvallend, zeer handig, en bieden bescherming voor het oog. In de tabel hieronder zoek je winkels en drogisterijen in de buurt van Eckelrade waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op deze pagina vind je ook oogzorgwinkels in Gronsveld, Eijsden, Geulle, Bunde en Moorveld.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Oogmeting in Eckelrade in april 2024

Als jij gaat starten met contactlenzen is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een gediplomeerde contactlensspecialist in Eckelrade. Vervolgens overleg je met de optometrist welk type contactlens aangeraden wordt voor jouw leefstijl en wensen. Na een meting geeft de opticien je een proefsetje mee om het gratis te proberen. Werkt dit voor jou? In dat geval kan je ze meteen bestellen of je neemt een goedkoper lenzen abonnement. In de onderstaande tabel vind je oogspecialisten voor deze (gratis) oogmeting in Eckelrade (o.a. Eye Wish, Hans Anders, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
E-Y-E Design Optiek BVBeekstraat 406231 LGMeerssen
Greefhorst OptiekBunderstraat 296231 EHMeerssen
Mestrini OcchialiStationstraat 19/216231 CKMeerssen
Valkbril VOFAkersteenweg 476226 HSMaastricht
Ace & TateWycker Brugstraat 656221 EBMaastricht

Voordelige lenzen bestellen in Eckelrade?

Vergelijk tarieven en vind kortingen tot wel 40%

Keuzehulp: voor welke contactlenzen moet ik gaan?

Er is een hele wirwar aan contactlenzen om uit te kiezen. Wat nu geschikt is voor jou hangt met name af van jou dagelijks ritme, je werk en financiële wensen. Voor de kwaliteit van de lens moet je er op letten dat ze zuurstofdoorlatend zijn. Daarmee verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook blijven je ogen zo fris en vochtig. Een gespecialiseerde oogspecialist biedt daarbij een helpende hand. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen wordt iets gemakkelijker met ons stappenplan.

  1. Oogtest
    Er wordt gekeken naar je gezondheid en de oogdruk en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
  2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
    Bespreek onderwerpen zoals de momenten waarop ze gedragen worden (dag / nacht), gevoeligheid van het hoornvlies, en hoe intensief je leeft (werkomstandigheden, sport, hobbies).
  3. Lenzen testen
    In de meeste gevallen ontvang je een probeerset. Zo kan je bekijken wat wel en niet voor je werkt. Na een week of 2 deel je jouw persoonlijke ervaringen. Mogelijk geeft de opticien je nog een ander setje mee om te proberen.
  4. Losse lenzen kopen of een abonnement
    Ben je eruit welke het moet worden? Je kunt bestellen bij de brillenwinkel, een drogist of bij een online webwinkel als ContactlensOnline. Kies je steevast dezelfde lens? Dan is een abonnement goedkoper.

Zachte lenzen: de voordelen en nadelen

Zachte lenzen zijn er voor overdag en ‘s nachts maar zijn wel wat lastiger schoon te houden. Deze artikelen bestaan uit o.a. een polymeer dat flexibel wordt door vocht. Grote pluspunten zijn hoge zuurstofdoorlatendheid, een hoog draagcomfort en de lage prijzen. Te koop als dag, week en maandlens.

  • Af te wisselen met bril.
  • Kleine kans op vuiltjes onder de lens.
  • Voordelig: ze zijn er al voor slechts €5,80 p/maand.

Harde lenzen

Vormvaste lenzen bestaan uit high tech zuurstofdoorlatend materiaal. Het kenmerk hiervan is dat ze ze erg lang kunt gebruiken. Hierom is dat een duurzame en gunstige investering. Let op: harde contactlenzen zijn duur om te vervangen.

  • Elke oogprobleem kan worden aangepakt en dus geschikt voor elke correctie.
  • Optimale levensduur, ze gaan wel 2 tot 3 jaar mee.
  • Je betaalt ongeveer €125 per lensje.

Informatie en voordelen + nadelen van maandlenzen

Het betreft zachte lenzen die je 30 dagen kunt blijven gebruiken. Ze zijn goedkoop, laten voldoende zuurstof door en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. Financieel gezien de gunstigste keuze als je van plan bent iedere dag lenzen te dragen. Ook beschikbaar als multifocale, sferische en torische maandlenzen.

  • Veruit de meest populaire soort.
  • Erg goed te combineren met sporten en een actief leven.
  • Vanaf €5,30 (per 4 weken).

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Bekijk opticiens in de buurt en laat je ogen goed onderzoeken

Informatie en voordelen + nadelen van daglenzen

De daglenzen mag je 1 dag in doen, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Daglenzen hoef je niet schoon te houden. Een goed product voor lens- en brildragers die snel last hebben van geïrriteerd en/of rode ogen of vaak op vakantie gaan.

  • Een leuk pluspunt is dat ze nauwelijks onderhoud vergen.
  • Een betaalbare keuze wanneer je het wilt afwisselen met het dragen van een bril.
  • Tarieven ongeveer €29,00 per maand.

Nachtlenzen: de voordelen en nadelen

Regelmatig last van droge en ontstoken ogen of heb je last van hooikoorts? En slaap je met gemak 6 uur of langer per nacht? Dan kun je nachtlenzen proberen. Dit type corrigeert jouw ogen wanneer je de ogen dicht hebt voor een scherpe blik voor overdag. Belangrijk: dit geldt helaas niet voor elke sterkte-afwijking.

  • De oplossing voor vermoeide en geïrriteerde ogen.
  • Voor deze oogmeting betaal je eenmalig +/- €150.
  • De kosten zijn ongeveer €510 op jaarbasis (bij een brillenwinkel in Eckelrade).

Wanneer zijn torische lenzen interessant?

Torische contactlenzen zijn ontworpen voor mensen met een cilinderafwijking. We noemen dit ook wel astigmatisme. Het wil zeggen dat er doorgaans op het hoornvlies wat onregelmatigheden zijn aangetroffen. Het hoornvlies is ovaalvormig in plaats van rond. Het zicht kan erg wazig zijn, zowel in de verte als dichtbij. Laat je bij een cilinderafwijking altijd adviseren door een erkende opticien.

  • Speciaal ontwikkeld voor ogen met een cilinderafwijking.
  • Het oog heeft hier niet een mooie ronde vorm (maar meer de vorm van een rugbybal).
  • Reken op kosten van ongeveer €31,50 (per 30 dagen).

Informatie over multifocale lenzen

Met multifocale lenzen kun je zowel veraf als dichtbij goed zien. Het leesgedeelte draagt hieraan bij. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je enkelvoudige lenzen draagt maar er steeds vaker een leesbril bij gebruikt. Daarbij is het ook handig als je een multifocale bril hebt en over wilt op lenzen.

  • Betere gezichtsscherpte zowel dichtbij als veraf.
  • Een leesbril of zonnebril op sterkte is niet meer nodig.
  • Varifocale lenzen koop je al vanaf €17,00 (per 4 weken).
Andere keuzes

Buiten de hiervoor genoemde opties bieden we nog enkele alternatieven. In het volgende lijstje bekijk je enkele alternatieven.

  • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
  • Kleurenlenzen: geven je ogen een andere kleur.
  • Dag-en-nachtlenzen: speciale contactlenzen die je een week of maand continue kunt dragen.
  • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en bevochtigt jouw lenzen.
lenzen-winkels-eckelrade-6252

Bestel online de goedkoopste huismerk lenzen

De bekendere opticiens in Nederland hebben allemaal een budget label. Denk aan Eyexpert van Eye Wis, iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders en Easyvision van Specsavers. Dat is ook het geval bij DA, Kruidvat, Etos en Trekpleister. Deze budgetlabels produceren ze niet zelf. Het zijn zogenaamde private labels van bekende fabrikanten als Alcon met hun eigen label erop. Meer en meer webwinkels als 123Lens werken met hun eigen alternatief voor dure merkproducten van opticiens die je goedkoop kan bestellen. Zo kan je tot wel €295 korting verkrijgen (op jaarbasis). Wil je toch de luxe kwaliteit van een a-merk? Kies dan voor Acuvue, EyeDefinition en Biotrue. Op deze website lees je ook alles over Weeklens.

Meer informatie in onze FAQ met veelgestelde vragen

Kan ik mijn lenzen laten bezorgen in Eckelrade?
Ja, je kunt ze laten thuisbezorgen. Er is een mogelijkheid om een eerste bestelling te doen bij een lokale opticien of bij een lenzen webshop. Steeds vaker is deze bezorging gratis en betaal je geen verzendkosten. Een persoonlijk lenzen abonnement is nog gunstiger. De bestellingen met oogproducten passen gewoon in jouw brievenbus.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Eckelrade?
In deze regio werken er meerdere opticiens waar de sterkte van je oogafwijking kan worden onderzocht. De oogexpertkijkt naar de sterkte-afwijking en bekijkt de algehele gezondheid van de ogen. In veel gevallen is een eerste oogtest kosteloos. Wil je lenzen online bestellen? Via de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij de lokale opticien een uitgebreide contactlenscontrole afspreken.

Hoe vaak moet ik een meting laten uitvoeren?
Oogspecialisten adviseren om 1 of 2 keer per jaar een lenzencontrole in Eckelrade te laten doen. Dat is relevant om te zien of alles nog bevalt en of het type lens nog kloppend is. Ook bij vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of een vervelende hoofdpijn is het belangrijk om een afspraak te maken bij een opticien in de provincie Limburg.

Worden mijn lenzen vergoed door de zorgverzekeraar?
Vanuit de basisverzekering worden reguliere lenzen niet vergoed, alleen de medische. De oogarts zal hiervoor een verwijzing moet schrijven. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen wanneer je gedekt bent binnen de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Doorgaans ben je dan gedekt voor €75 (per 2 jaar) voor brillen, lenzen en ooglaseren. Belangrijk: is de premie van de polis hoger dan de factuur van de opticien? Dan kost deze verzekering je juist extra geld.

Kan ik veilig een huismerk kopen?
De prijzen van huismerk lenzen zijn lager en worden dus soms gezien als slechter. Dat is niet helemaal correct. Betaalbare huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan de hoogste eisen en worden meestal ook gewoon gemaakt door Cooper Vision. Heb je behoefte aan multifocale of nachtlenzen? Laat dit dan eerst bekijken door een lenzenspecialist in Eckelrade. Je kunt daar terecht voor goede tips en je profiteert hier altijd van maatwerk.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
Op het moment dat je een abonnement afsluit moet je rekenen op bedragen tussen de €8,75 – €54,00 (per 30 dagen). Onder aan de streep betaal je gemiddeld €225 per jaar, exclusief wat je eventueel terugkrijgt van de zorgverzekeraar. In aanvulling daarop moet je nog rekenen op zo’n €17,50 m.b.t. contactlensvloeistof. Door het inplannen van een consult bij de optiekzaak in Eckelrade kun jij je goed laten voorlichten. Met die resultaten kun jij de goedkoopste lenzen scoren door de prijzen te vergelijken bij erkende oogzorg winkels in de gemeente Eijsden-Margraten.

Plaats een reactie