Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Mariaparochie

Eenvoudig goedkope lenzen kopen in Mariaparochie? Een contactlens is een slim stukje kunststof en dient als vervanging van een bril. Doordat ze drijven op een laagje traanvocht bewegen ze op een natuurlijke manier mee. Door het dragen van lenzen kan je alles weer veel scherper bekijken. Het gemak is enorm. Met sporten en bewegen heb je er geen last van, visueel zijn ze niet op te merken en ze geven een 100% natuurlijke uitstraling. Op lenzenaanbieding.nl vind je meer info over de verschillende soorten lenzen en vind je winkels en opticiens die lenzen bezorgen in Mariaparochie.

 • Een contactlens is een stukje kunststof dat je op het oog draagt.
 • De zijn geschikt voor oogproblemen zoals bijziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), hypermetropie, presbyopie, myopie.
 • Een gediplomeerd opticien in Mariaparochie kan een oogmeting uitvoeren en ontdekt het netvlies en de correctiewaarden (sterkte/dioptrie).
 • Met deze contactlensspecialist bepaal je wat de beste contactlenzen zijn voor jouw leefstijl en zicht behoeften.
 • Heb jij al inzicht in je sterkte? Dan kun jij heel goedkoop online lenzen kopen.

Online contactlenzen aanschaffen, moet ik dat wel doen?

Heb jij inzicht in de details van de oogtest en is bij je bekend welke lens geschikt is? Een grote groep contactlensdragers profiteren van het aanbod van lenzen webshops als Toplenzen. Deze online specialisten bieden een groots en divers assortiment, lagere tarieven en voeren ook vaak een eigen huismerk. In de vergelijker hieronder doorzoek je landelijke internet leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Mariaparochie. Of klik door voor meer info over Kleurlens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.
Lowlens.nl Divers aanbod van goedkoop tot luxe Altijd gratis verzending van je bestelling.
Mister Spex Uitsluitende de kwalitatieve merken Gratis vanaf €39, anders €4,99.

Contactlenzen winkels in Mariaparochie

Heb jij dagelijks last van onscherp zicht of bijvoorbeeld regelmatig hoofdpijn? En draag je liever geen bril? Contactlenzen bieden uitkomst. Lenzen zijn onzichtbaar, makkelijk te onderhouden, en ze beperken niet je bewegingsvrijheid. In de bijgaande tabel vergelijk je winkels en drogisterijen in de buurt van Mariaparochie waar je goedkope lenzen kunt halen. Via onze vergelijker doorzoek je ook opticiens in Aadorp, Saasveld, Rossum, Weerselo en Denekamp.

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
KruidvatDe Gors 137609 DZAlmelo
TrekpleisterBornsestraat 597607 KKAlmelo
DA DrogistBinnenhof 317608 KHAlmelo
EtosGrotestraat 827607 CTAlmelo

Plan een oogmeting in Mariaparochie in oktober 2022

Benieuwd of contactlenzen iets voor jou zijn? Dan is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een ervaren contactlensspecialist in Mariaparochie. Na de meting bespreek je samen met de medewerker welke lens geschikt is voor jouw leefstijl en zicht behoeften. Na dit gesprek ontvang je meestal een proefsetje om te ervaren hoe het voor je werkt. Tevreden? Je kunt dan meteen een los setje meenemen of je sluit direct een lenzen abonnement af. In deze tabel tref je oogspecialisten voor deze (gratis) oogmeting in Mariaparochie (o.a. Pearle, Specsavers, Hans Anders en Eye Wish).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Brillenman TwenteborgZilvermeeuw 347609 RZAlmelo
Van Varik OptiekDe Gors 357609 DZAlmelo
Twentse Mobiele OpticienBongerd 87607 MLAlmelo
Pearle OpticiensKoornmarkt 57607 HZAlmelo
Hemmer OptiekGrotestraat 347607 CNAlmelo

Goedkope lenzen kopen in Mariaparochie?

Vergelijk webshops en vind kortingen tot wel 40%

Keuzehulp: welke contactlenzen worden aangeraden?

Er zijn vandaag de dag ontzettend veel contactlenzen verkrijgbaar. Welk type voor jouw ogen geschikt is is met name afhankelijk van jouw dagelijks leven, en hoe vaak je ze in wilt hebben. Bij lenzen moet je er op letten dat jouw ogen genoeg zuurstof krijgen. Door deze eigenschap voorrang te geven heb je veel minder kans op droge ogen. Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een plaatselijke oogspecialist adviseert je hier verder over. De beste contactlenzen uitzoeken is soms een ingewikkelde aangelegenheid. Bekijk ons stappenplan:

 1. Ogen opmeten
  De opticien controleert oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen en of multifocale aspecten een rol spelen.
 2. Het kiezen van de juiste lens
  Veel factoren spelen een rol: wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, de gevoeligheid van het netvlies, en hoe jouw dagelijkse leven eruit ziet (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
 3. Lenzentest
  Doorgaans ontvang je een probeerset. Op die manier kan je ervaren wat wel en niet bij jou past. Na de proefperiode kom je terug voor controle. Wellicht is een andere type geschikter en kun je die ook nog testen.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Deze kan je los kopen bij de brillenwinkel, een drogisterijketen of bij een webshop als Lensonline. Tip: een lenzen abonnement is vele malen goedkoper.

Zachte lenzen

Zachte lenzen zijn er voor overdag en ‘s nachts maar drogen iets sneller uit. Deze artikelen bestaan uit o.a. bio-compatible materiaal. Grote pluspunten zijn uitstekende zuurstofdoorlatendheid, goede pasvorm en de goedkope tarieven. Te koop als dag, week en maandlens.

 • Passend bij elke levensstijl.
 • Kleine kans op vuiltjes onder de lens.
 • Voordelig: al vanaf €6,00 p/maand.

Zijn harde lenzen voor mij geschikt?

Vormstabiele lenzen worden gemaakt van een hoogwaardig zuurstofdoorlatend materiaal. Ze gaan één tot enkele jaren mee. Daarom noemen we dit een duurzame en goedkope optie. Let op: harde contactlenzen zijn duur om te vervangen.

 • 100% maatwerk en dus geschikt voor elke correctie.
 • Optimale levensduur, pas na 2 – 3 jaar hoef je ze te vervangen.
 • Je betaalt zo’n €170 per contactlensje.

Alles wat je moet weten over maandlenzen

Maandlenzen zijn zachte lenzen die je om de 30 dagen weer dient te vervangen. Ze zijn zeer betaalbaar, laten zuurstof gemakkelijk door en zijn geschikt voor elke oogsterkte. Financieel gezien de gunstigste keuze voor het dagelijks dragen van contactlenzen. Ook als torische, multifocale en sferische maandlenzen.

 • De populairste keuze onder lenzendragers.
 • Betaalbaar en zeer gebruiksvriendelijk.
 • Te bestellen vanaf €5,70 (per 30 dagen).

Start met een gratis lenzen meting

Check opticiens in de buurt en laat een oogonderzoek uitvoeren

Zijn daglenzen voor mij geschikt?

Daglenzen zijn geschikt om 1 dag in te hebben, daarna gooi je ze weg. De volgende dag gebruik je een nieuw setje. Je hoeft ze aan het einde van de dag dus ook niet schoon te maken. Een perfecte oplossing voor mensen die helaas te kampen hebben met geïrriteerd en/of rode ogen of regelmatig reizen.

 • Een positief aspect hiervan is dat je ze niet hoeft schoon te maken en niet hoeft te bewaren.
 • Voordelige keuze als je lenzen af wilt wisselen met een bril.
 • Kosten plus minus €29,50 p/maand.

Nachtlenzen: informatie en tips

Heb jij droge of gevoelige ogen en zit je veel achter de computer? Of kan je niet wennen aan de lenzen? Dan kan jij nachtlenzen gaan gebruiken. Je oogstand wordt gecorrigeerd terwijl je slaapt zodat je overdag zonder bril of lenzen scherp zicht hebt. Helaas kan niet iedereen hier gebruik van maken. Het is niet voor elke sterkte.

 • In de nacht worden je ogen opgeladen zodat je overdag goed zicht hebt.
 • Niet geschikt bij een cilinderafwijking groter dan -1,5.
 • De kosten liggen op zo’n €510 per 12 maanden (bij een brillenwinkel in Mariaparochie).

Info en tips over torische lenzen

Torische contactlenzen worden gebruikt voor mensen met een cilinderafwijking. Opticiens hebben het ook wel over astigmatisme. Dat heeft te maken met het feit dat er onregelmatigheden in het hoornvlies zijn geconstateerd. Het hoornvlies is dus niet perfect rond. Het zicht kan erg wazig zijn, zowel dichtbij als in de verte. Hiervoor kun je het beste een afspraak maken met een expert.

 • Geschikt voor mensen met cilinder afwijking.
 • Het oog heeft hier niet een mooie ronde vorm (maar juist wat meer ovaal).
 • Je betaalt hiervoor ongeveer €28,50 (per 4 weken).

Wanneer zijn multifocale lenzen interessant?

D.m.v. multifocale lenzen zie je veraf, dichtbij én alles daar tussenin. Dit komt onder andere door het leesgedeelte. Ideaal als je gewone lenzen hebt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Je multifocale bril heb je dus niet meer nodig.

 • Een speciale lens met meerdere sterktes.
 • Niet voortdurend hoeven wisselen tussen lens en bril.
 • Varifocale lenzen draag je al vanaf €15,25 per maand.
Andere opties

Naast de opties die we hiervoor opgesomd hebben kun jij uit nog andere opties kiezen. In het schema hieronder tref je de belangrijkste soorten.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: gemakkelijk een heel nieuwe look creëren.
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je zowel ‘s nachts als overdag dragen.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en hydrateert je lenzen.
lenzen-winkels-mariaparochie-7614

Voordelige huismerk lenzen kopen

De opticienketens in Nederland hebben hun eigen merken. Dit zijn onder andere iWear (Pearle), Easyvision (Specsavers), Easy Wear (Hans Anders) en Eyexpert (Eye Wish). Dit is ook zo bij winkels als DA, Etos, Trekpleister en Kruidvat. De budgetlabels worden op grote schaal ingekocht. Het zijn zogeheten white labels van grote fabrikanten als Cooper Vision met hun eigen label erop. Veel webshops als Lensonline verstrekken goede alternatieven voor de huismerken van opticiens die extra voordelig zijn. Op deze manier kan je zo €350 korting verkrijgen (op jaarbasis). Draag jij altijd uitsluitend een a-merk? Kies dan voor Bausch & Lomb, SofLens en Regard. Klik door voor meer informatie over Lenzen indoen.

FAQ met veelgestelde vragen

Door welke opticien kan ik lenzen laten bezorgen in Mariaparochie?
Ja, het is geen probleem om ze te laten thuisbezorgen. Jij hebt de keuze om een proefbestelling te plaatsen bij een brillenwinkel in de regio of bij een gespecialiseerde webshop. Steeds vaker leveren ze bestelling gratis aan huis en is de bezorging dus volledig kosteloos. Als je van plan bent ze structureel te gebruiken dan is een lenzen abonnement interessanter. De pakketten met ooghulpmiddelen passen gewoon in jouw brievenbus.

Waar doe ik een oogtest in Mariaparochie?
In de omgeving zijn er veel speciaalzaken waar je jouw lenzen kunt laten aanmeten. De oogexpertmeet nauwkeurig de sterkte op en bekijkt de algehele ooggezondheid. In de basis is zo’n eerste oogtest kosteloos. Wil je lenzen online bestellen? Door gebruik te maken van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op meerdere plekken een contactlenscontrole en adviesgesprek plannen.

Adviseren jullie een jaarlijkse oogtest?
Optiekzaken vragen om 1 of beter nog 2 keer per jaar een lenzencontrole in Mariaparochie in te plannen. Dat is nodig om de algehele gezondheid van de ogen te bekijken en of het type lens nog goed is. Ook bij vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of hoofdpijn is het belangrijk om even te bellen bij een opticien in de provincie Overijssel.

Hoeveel lenzenvergoeding krijg ik van de zorgverzekering?
Via de polis van de basisverzekering kun je alleen een vergoeding krijgen voor medische lenzen. De medische indicatie moet blijken uit de verwijzing van een huisarts of specialist. Normale lenzen krijg je (deel) vergoed vanuit een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je hebt dan mogelijk recht op €75 per jaar. Let goed op: is deze aanvullende dekking duurder in vergelijking met de totale kosten van je lenzen? Dan loont het niet om je extra te verzekeren.

Zijn huismerken veilig om te gebruiken?
De prijzen van huismerk lenzen zijn lager waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Toch is dat niet de realiteit. Goedkope huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan strenge eisen en komen vaak ook gewoon uit de fabriek van Johnson & Johnson. Draag je torische of multifocale lenzen? Voor dergelijke specialistische gevallen kan je het beste gaan naar een lenzenspecialist in Mariaparochie. Deze medewerkers geven goede adviezen en ze kunnen het helemaal voor je op maat maken.

Hoe duur zijn lenzen?
Wanneer je een handig abonnement wil zitten de standaard kosten zo tussen de €5,75 – €58,00 p/maand. Voor het hele pakket betaal je circa €230 voor een jaar, bij normale maand of daglenzen. Ook heb je de kosten van zo’n €20,50 voor de contactlensvloeistof. Door binnen te lopen bij je optiekzaak in Mariaparochie kan je een voorschrift laten opstellen. Met die resultaten kun jij de voordeligste lenzen online bestellen door online prijzen te vergelijken bij lokale oogzorg winkels in de gemeente Tubbergen.

Plaats een reactie