Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Heythuysen

Eenvoudig goedkope lenzen kopen in Heythuysen? Een contactlens is gemaakt van kunststof dat op het oog wordt gedragen. Het drijft op het vochtige laagje op de oogbol. Middels lenzen kan je de wereld om je heen weer scherp zien. Je kunt alles weer zorgeloos doen. Ze vormen geen belemmering bij het sporten, ze zijn discreet en je hebt geen last van een beslagen bril. Op deze website kan je aan de slag met belangrijke info over de verschillende soorten lenzen en tref je een tabel met drogisten en opticiens die lenzen bezorgen in Heythuysen.

 • De contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje dat je op je ogen draagt.
 • De zijn geschikt voor oogafwijkingen als hypermetropie, astigmatisme (cilinderafwijking), verziendheid, myopie, bijziendheid.
 • Een opgeleide opticien in Heythuysen voert de oogmeting uit en achterhaald het gezichtsvermogen en per oog de noodzakelijke sterkte (dioptrie).
 • Gezamenlijk met deze deskundige besluit je welke contactlenzen aansluiten op jouw leefstijl en zicht behoeften.
 • Weet je al wat jouw voorschrift is? Dan kan je heel voordelig online lenzen bestellen.

Online contactlenzen bestellen, waar moet ik op letten?

Heb jij jouw voorschrift in handen en is bij je bekend welke lens geschikt is? Een grote groep dragers van lenzen profiteren van het aanbod van specialisten als Toplenzen. Deze 100% online aanbieders werken met een zeer groot assortiment, de laagste prijs en je vindt er vaak een betaalbaar alternatief voor de producten van de opticiens. In deze lijst hieronder bieden wij toonaangevende internet bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Heythuysen. Bekijk ook onze informatie over Lens informatie.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Lijst met contactlenzen winkels in Heythuysen

Ondervind je hinder van een verminderd zicht of snel vermoeide ogen? Liever geen bril op doen? Contactlenzen hebben tal van voordelen. Lenzen zijn onzichtbaar, makkelijk om mee te nemen, en ze zitten niet in de weg bij het sporten. In de tabel hieronder tref je winkels en drogisterijen in en rondom Heythuysen waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op deze pagina bekijk je ook optiekzaken in Leveroy, Heibloem, Roggel, Neer en Horn.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Deskundige oogmeting in Heythuysen in september 2023

Benieuwd of contactlenzen iets voor jou zijn? Dan begin je altijd met een oogtest door een gespecialiseerde contactlensspecialist in Heythuysen. Vervolgens overleg je samen met de oogdeskundige welke lens geschikt zijn voor jouw ogen, budget en leefstijl. Na deze metingen geeft de opticien je een proefsetje mee om het gratis te proberen. Is dit precies wat je zocht? Je kunt dan meteen een los setje meenemen of je sluit direct een lenzen abonnement af. In de volgende tabel verstrekken we locaties voor een (gratis) oogmeting in Heythuysen (o.a. Hans Anders, Eye Wish, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Optiek Van AerleDorpstraat 496093 EBHeythuysen
Multifocaaloptiek RaavéStationsstraat 442586093 BJHeythuysen
Spierings OptiekDe Pastorij 56081 AZHaelen
t UulkeMarktstraat 3/A6071 JESwalmen
Hamers OptiekHamstraat 26/B6041 HBRoermond

Lenzen bestellen en laten bezorgen in Heythuysen?

Vergelijk aanbieders en krijg kortingen van wel 28%

Keuzehulp: wat zijn de beste contactlenzen?

Contactlenzen bestaan er in vele soorten. Welke soort jij moet dragen wordt duidelijk als we kijken naar jouw dagelijks leven, en hoe vaak je ze in wilt hebben. Voor een prettige pasvorm van de lens is het belangrijk dat ze voldoende zuurstof doorlaten. Door dit kenmerk mee te laten wegen in de beslissing voorkom je droge en geïrriteerde ogen. Ook blijven je ogen zo fris en comfortabel. Een erkend oogspecialist heeft veel ervaring en kan je adviseren. Het aanvraagproces voor de beste contactlenzen vergt een aantal stappen.

 1. Ogen opmeten
  Er wordt gekeken naar de algehele ooggezondheid en men bekijkt de sterkte van de ogen.
 2. Zoeken naar de geschikte lens
  Je moet rekening houden met hoe vaak en hoe lang je ze gaat dragen, de gevoeligheid van jouw ogen, en jouw levensstijl (denk aan werk, hobbies etc).
 3. Test de lenzen
  Dikwijls zul je een probeerset ontvangen. Je mag verschillende soorten gratis proberen. Wanneer de proefperiode is afgelopen kom je terug voor een controle-afspraak. Mogelijk geeft de opticien je nog een ander setje mee om te proberen.
 4. Losse lenzen kopen of een abonnement
  De perfecte lens gevonden? Deze kan je los kopen bij de optiekzaak, een drogisterij zoals DA, Etos, Kruidvat of de Trekpleister of via een online webwinkel als Vision Direct. Advies: kies altijd voor een maandabonnement (voordelig).

Informatie en voordelen + nadelen van zachte lenzen

Zachte lenzen zijn standaard wat goedkoper maar zijn wel wat lastiger schoon te houden. Fabrikanten gebruiken hiervoor zacht polymeer (kunststof). Grote pluspunten zijn optimale zuurstofdoorlatendheid, een fijne pasvorm en de goedkope tarieven. Voor de liefhebber is er ook een daglens .

 • Gaan lang mee.
 • Zeer goed te combineren met sporten.
 • Voordelig: al vanaf €7,45 (op maandbasis).

Harde lenzen: de voordelen en nadelen

Vormvaste lenzen bestaan uit Perspex. Je kunt er een lange tijd van genieten. Daarom noemen we dit een milieuvriendelijke en relatief goedkope keuze. Let op: harde contactlenzen zijn duur om te vervangen.

 • Kunnen elk type oogafwijking behandelen en zijn betrouwbaar.
 • Goede levensduur, pas na 2 – 3 jaar hoef je ze te vervangen.
 • De kosten zijn gemiddeld €115 per contactlens.

Maandlenzen

Het zijn altijd zachte lenzen die je elke maand vervangt. Ze zijn relatief goedkoop, zitten vanaf dag 1 eigenlijk al goed en zijn er in alle soorten en maten. De voordeligste keuze als je elke dag contactlenzen in hebt. Tevens als multifocale, torische en sferische maandlenzen.

 • Een mooie manier om lenzen uit te proberen.
 • Betaalbaar en zeer gebruiksvriendelijk.
 • Te koop vanaf €5,85 per maand.

Informeer naar een gratis lenzen meting

Vergelijk gecertificeerde opticiens en start met een oogonderzoek.

Informatie en voordelen + nadelen van daglenzen

Daglenzen kun je maximaal 1 dag dragen, ‘s avonds gooi je ze weg. De volgende dag gebruik je een nieuw setje. Daglenzen hoef je niet schoon te houden. Geschikt voor lens- en brildragers die snel last hebben van geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of een extreme leefstijl.

 • Het belangrijkste pluspunt is dat ze nauwelijks onderhoud vergen.
 • Zeker te overwegen op het moment dat je ook regelmatig een bril op hebt.
 • Prijzen +/- €26,50 per maand.

Alles wat je moet weten over nachtlenzen

Snel last van droge ogen of doe je aan bepaalde sporten? En pak jij elke nacht minimaal 6 uur slaap? Dan kun je speciale nachtlenzen aanvragen. De lens duwt de voorste laag cellen naar de zijkant terwijl je slaapt zodat je overdag volledige vrijheid hebt. Of dit mogelijk is voor jou ligt aan de te corrigeren sterkte.

 • Overdag heb je geen bril of lenzen meer nodig.
 • Voor deze oogmeting betaal je eenmalig +/- €150.
 • Wat betreft kosten moet je denken aan €515 voor één jaar (bij een brillenwinkel in Heythuysen).

Info en tips over torische lenzen

Torische contactlenzen worden aangeraden bij mensen met een andere kromming van het hoornvlies. Dat wordt doorgaans gecategoriseerd als astigmatisme. Het betekent dat er onregelmatigheden op het hoornvlies zitten. Het hoornvlies is dus niet perfect rond. Het zicht wordt op dat moment troebel, zowel in de verte als dichtbij. Laat je bij een cilinderafwijking altijd adviseren door een ervaren specialist.

 • Speciaal ontwikkeld voor ogen met een cilinderafwijking.
 • Het oog is hier dan eigenlijk niet mooi rond (maar meer de vorm van een rugbybal).
 • De kosten zijn gemiddeld €25,00 (per 30 dagen).

Wanneer kiezen voor multifocale lenzen?

Door middel van multifocale lenzen kan je lezen, computeren, autorijden en sporten. Het leesgedeelte draagt hieraan bij. Een goede oplossing wanneer je reguliere dag- of maandlenzen hebt en steeds vaker een leesbril nodig hebt. Ook handig als je nu al een multifocale bril draagt.

 • Zowel dichtbij als veraf haarscherp zien.
 • Niet meer afhankelijk van jouw bril.
 • Varifocale lenzen kosten ongeveer €17,00 (per 30 dagen).
Andere types

Naast de bovengenoemde soorten contactlenzen heb je nog meer keuze. Hieronder bespreken we een aantal alternatieve soorten.

 • Silicon Hydrogel: een innovatieve lens die nog meer zuurstof doorlaat.
 • Kleurenlenzen: match je kleur ogen met je outfit.
 • Dag-en-nachtlenzen: je hoeft ze ‘s avonds niet uit te doen en draagt ze dus 24 uur per dag.
 • Lenzenvloeistof: Houdt je lenzen vochtig wanneer je ze niet draagt.
lenzen-winkels-heythuysen-6093

Bestel online de goedkoopste huismerk lenzen

Veel grote opticiens hebben eigen huismerk. Denk aan iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en Eyexpert van Eye Wish. Dit is ook zo bij winkels als DA, Etos, Trekpleister en Kruidvat. De budgetlabels worden op grote schaal ingekocht. Over het algemeen zijn het white labels van grote fabrikanten als Alcon maar dan in hun eigen huisstijl. Verschillende aanbieders zoals Sightful verstrekken goede alternatieven voor de eigen merken van opticiens die vele malen goedkoper zijn. Dankzij deze budget merken kan je al gauw €150 korting krijgen per jaar. Bestel je liever een A-merk? Kies dan voor Acuvue, Avaira en Boston. Klik door voor meer informatie over Kindvriendelijke lenzen.

FAQ met veelgestelde vragen

Door welke opticien kan ik lenzen laten bezorgen in Heythuysen?
Ja, je kunt ze laten thuisbezorgen. Er is een mogelijkheid om een eerste bestelling te doen bij een brillenwinkel in de regio of bij een gespecialiseerde webshop. Doorgaans is de levering aan huis gratis en kost het bezorgen dus geen geld. Als je van plan bent ze structureel te gebruiken dan is een lenzen abonnement interessanter. Deze pakketten inclusief vloeistof passen in de brievenbus.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Heythuysen?
In deze buurt werken er diverse optiekzaken waar je een lenzen aanmeting kunt doen. De deskundige bekijkt welke sterkte je nodig hebt en controleert het netvlies. Over het algemeen is deze oogtest kosteloos uit te laten voeren. Ga je liever voor bestellen bij de online opticien? Middels de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij verschillende brillenzaken de contactlenscontrole inplannen.

Moet ik vaker zo’n oogmeting doen?
Opticiens vragen om minimaal 1 keer per jaar een lenzencontrole in Heythuysen in te plannen. Dit is belangrijk om te kunnen beoordelen of de producten nog aansluiten bij je wensen en of de sterkte van de lens nog correct is. Ook bij snel vermoeide ogen of andere oogproblemen is het belangrijk om binnen te lopen voor een analyse bij een opticien in de provincie Limburg.

Worden de lenzen vergoed vanuit de zorgverzekeringspolis?
Vanuit de basisverzekering worden alleen medische lenzen vergoed. Dat is uitsluitend mogelijk als het proces via een oogarts loopt. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen als je aanspraak kunt maken op een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je hebt dan mogelijk recht op €150 (per 2 jaar). Niet vergeten: is de premie van de polis hoger dan wat je moet betalen aan de opticien? Kies er dan voor om alles zelf te betalen.

Wat is de kwaliteit van het huismerk?
Huismerk lenzen kun je vaak goedkoop bestellen waardoor mensen denken dat de kwaliteit niet goed is. Dit is niet het geval. Goedkope huismerken van drogisterijen, webwinkels en speciaalzaken voldoen aan alle strenge regels en criteria en komen vaak ook gewoon uit de fabriek van Cooper Vision. Heb je interesse in hybride- of keratoconus lenzen? Bezoek dan altijd een lenzenspecialist in Heythuysen. Je kunt daar terecht voor goede tips ze hebben de beschikking over diverse maatwerk mogelijkheden.

Hoe duur zijn lenzen?
Zodra een handig abonnement wil moet je rekenen op bedragen tussen de €7,75 – €55,00 per maand. Onder aan de streep betaal je gemiddeld €225 op jaarbasis, bij normale maand of daglenzen. Tevens moet je nog rekenen op zo’n €15,50 aan contactlensvloeistof. Door binnen te lopen bij de optiekzaak in Heythuysen krijg je extra goede voorlichting. Met hun oogmeting kun je de goedkoopste lenzen bestellen door online prijzen te vergelijken bij toonaangevende oogzorg winkels in de gemeente Leudal.

Plaats een reactie