Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Oirsbeek

Wil jij goedkope lenzen kopen in Oirsbeek? Een contactlens is een dunne lens van kunststof dat op het oog wordt gedragen. Ze drijven op het traanvocht. Dankzij lenzen kan je de wereld om je heen weer scherp zien. Steeds meer mensen kiezen ervoor. Zo voel ze niet zitten tijdens het lopen of rennen, ze zijn nagenoeg onzichtbaar en je hebt een breder gezichtsveld. Via onze vergelijker vind je praktische info over de verschillende soorten lenzen en bekijk je winkels en opticiens die lenzen bezorgen in Oirsbeek.

 • De contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje dat je op je ogen draagt.
 • Je draagt ze voor oogafwijkingen als bijziendheid, myopie, hypermetropie, presbyopie, astigmatisme (cilinderafwijking).
 • Een opgeleide opticien in Oirsbeek biedt de optie voor een oogmeting en kijkt naar het gezichtsvermogen en per oog de noodzakelijke sterkte (dioptrie).
 • Tijdens dit onderzoek bij de oogspecialist kies je welke contactlenzen aansluiten op jouw wensen, lifestyle en budget.
 • Weet je al wat jouw voorschrift is? Kies dan voor het gemak van via internet lenzen kopen.

Via internet contactlenzen bestellen, is dat wel veilig?

Heb jij inzicht in de details van de oogtest en een fijne lens gevonden? Een groot deel van de dragers van lenzen dragen producten van webwinkels als 123Lens. Deze webshops verkopen het beste assortiment, gunstige prijzen en bieden vaak ook een eigen huismerk. In de volgende tabel vind je professionele online opticiens die gratis lenzen bezorgen in Oirsbeek. Bekijk ook onze informatie over Sportlenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.
Lowlens.nl Divers aanbod van goedkoop tot luxe Altijd gratis verzending van je bestelling.
Mister Spex Uitsluitende de kwalitatieve merken Gratis vanaf €39, anders €4,99.

Contactlenzen winkels in Oirsbeek

Sta je ook elke dag op met slecht zicht of bijvoorbeeld regelmatig hoofdpijn? En zie je een bril dragen niet zitten? Verdiep je dan een in contactlenzen. Lenzen zijn niet waarneembaar, makkelijk te onderhouden, en zijn ideaal bij bepaalde beroepen. In de tabel hieronder bekijk je winkels en drogisterijen in de regio Oirsbeek waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op deze pagina vergelijk je ook optiekzaken in Amstenrade, Hoensbroek, Schinnen, Wijnandsrade en Nuth.

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
KruidvatKouvenderstraat 596431 HBHoensbroek
TrekpleisterTongerseweg 576213 GAMaastricht
DA DrogistHeerlerbaan 2376418 CEHeerlen
EtosGebrookerplein 46431 LXHoensbroek

Oogmeting in Oirsbeek in oktober 2022

Op het moment dat je contactlenzen wil proberen begin je altijd met een oogtest door een ervaren contactlensspecialist in Oirsbeek. Hierna vergelijk je samen met de opticien welke lens geschikt is voor jouw leefstijl en zicht behoeften. Na de analyse ontvang je meestal een proefsetje om te ervaren hoe het voor je werkt. Tevreden? Meestal kan je ze direct meekrijgen of maak een keuze uit de voordelige lenzen abonnementen. In de bijgaande tabel geven we locaties voor een (gratis) oogmeting in Oirsbeek (o.a. Specsavers, Hans Anders, Eye Wish en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
HOORKLINIEK V.O.F.Raadhuisplein 24/A6436 BWAmstenrade
Groen OptiekJohan Hoenplantsoen 21/Johan Hoenplantsoen6433 DAHoensbroek
Groen OptiekJohan Hoenplantsoen 216433 DAHoensbroek
Els Optiek Charles vanPoststraat 166431 HLHoensbroek
Lemmens Optiek GeorgeKouvenderstraat 536431 HBHoensbroek

Voordelige lenzen kopen in Oirsbeek?

Vergelijk webwinkels en bespaar tot wel 30%

Keuzehulp: voor welke contactlenzen moet ik gaan?

Er zijn vandaag de dag ontzettend veel contactlenzen verkrijgbaar. Welke jij het beste kunt gebruiken is afhankelijk van je levensstijl, gewoontes en budget. Bij lenzen moet je er op letten dat ze wel zuurstofdoorlatend zijn. Op basis daarvan wordt de pasvorm beter en heb je geen last van de ogen. Ook blijven je ogen zo fris en vochtig. Een plaatselijke oogspecialist helpt je bij het maken van deze keuze. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen wordt iets gemakkelijker met ons stappenplan.

 1. Oogmeting
  Er wordt gekeken naar oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen en men bekijkt de sterkte van de ogen.
 2. Een goede lens uitkiezen
  Er wordt gekeken naar draagtijd, de gevoeligheid van het netvlies, en hoe jouw dagelijkse leven eruit ziet (denk aan werk, hobbies etc).
 3. Lenzen proberen
  Vaak geeft de opticien een probeerset mee. Zo kan je bekijken wat wel en niet voor je werkt. Na een week of 2 wordt alles geëvalueerd. Misschien kun je nog een setje van een andere merk testen.
 4. Lenzen bestellen of een abonnement
  Nu kun je met zekerheid een beslissing nemen. Deze kan je kopen bij de speciaalzaak, een drogisterij als Kruidvat of Trekpleister of d.m.v. een internet aanbieder zoals Lentiamo. Kies je steevast dezelfde lens? Dan is een abonnement goedkoper.

Zijn zachte lenzen voor mij geschikt?

Zachte lenzen vormen zich soepel naar de vorm van je ogen maar hebben wel een grotere kans op infecties. Het product bevat zacht polymeer (kunststof). Grote pluspunten zijn fantastische zuurstofdoorlatendheid, een fijne pasvorm en de beperkte kosten. Bovendien zijn ze ook als daglens verkrijgbaar.

 • Goede pasvorm.
 • Het vergt een korte gewenningstijd.
 • Betaalbaar: ze zijn er al voor slechts €5,25 (op maandbasis).

Harde lenzen: de voordelen en nadelen

Vormstabiele lenzen bestaan uit Perspex. Ze gaan één tot enkele jaren mee. Het is dus een milieubewuste en gunstige investering. Harde contactlenzen hebben wel een wat langere gewenningsperiode.

 • Altijd helemaal op maat voor jou gemaakt en geschikt voor ieder oogtype.
 • Hoge levensduur, ze gaan met gemak 2 jaar of langer mee.
 • De kosten liggen zo rond de €120 per lens.

Zijn maandlenzen voor mij geschikt?

Dit is het type zachte lenzen die je om de 30 dagen weer dient te vervangen. Ze zijn relatief goedkoop, laten voldoende zuurstof door en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Een betaalbare keuze wanneer je elke dag lenzen wilt dragen. Beschikbaar als sferische, multifocale en torische maandlenzen.

 • Bijna 2 miljoen mensen in Nederland dragen dit.
 • Erg goed te combineren met sporten en een actief leven.
 • Ongeveer €5,00 (op maandbasis.

Gratis lenzen meting in de buurt?

Bekijk en vergelijk opticiens in jouw omgeving en laat je ogen goed onderzoeken

Daglenzen: tips en info

Daglenzen zijn 1 dag te gebruiken, daarna gooi je ze weg. De volgende dag pak je nieuwe. Schoonmaken en bewaren in een lenzenhouder is niet nodig. Een goed product voor mensen die snel last hebben van geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of allergieën als hooikoorts.

 • Het belangrijkste voordeel is dat je er bijna geen werk aan hebt.
 • Voordelige keuze als je lenzen af wilt wisselen met een bril.
 • Kosten ongeveer €25,25 per maand.

Alles wat je moet weten over nachtlenzen

Regelmatig last van droge en ontstoken ogen en zit je veel achter de computer? En slaap je met gemak 6 uur of langer per nacht? Dan kunnen nachtlenzen uitkomst bieden. De vorm van de lens maakt het hoornvlies platter wanneer je slaapt wat het mogelijk maakt om overdag scherp te zien. Kanttekening is dat ze er (nog) niet zijn voor iedere sterkte.

 • Geen last meer van droge of vermoeide ogen.
 • Mogelijk tot en oogafwijking van -4,5.
 • Goedkoop is het niet, je betaalt zo’n €520 per jaar (bij een brillenwinkel in Oirsbeek).

Wanneer zijn torische lenzen interessant?

Torische contactlenzen zijn geschikt voor ogen met een cilinderafwijking. We noemen dit ook wel astigmatisme. Feitelijk komt dat doordat er een onregelmatigheid in het hoornvlies zit. In plaats van rond is het hoornvlies ellipsvormig (zoals een rugbybal). Je ziet onscherp, zowel in de verte als dichtbij. We raden aan om voor het bestellen altijd een bezoek te brengen aan een ervaren specialist.

 • Speciaal ontwikkeld voor ogen met een cilinderafwijking.
 • De bolling van het oog is hier niet mooi rond (maar meer een ovale vorm).
 • Je betaalt hiervoor ongeveer €21,50 (maandelijks).

Informatie over multifocale lenzen

Middels multifocale lenzen zie je alles haarscherp, zowel dichtbij als veraf. Het leesgedeelte is in de lens verwerkt. Ideaal als je normale lenzen hebt maar er steeds vaker een leesbril bij gebruikt. Het is ook een mooi alternatief voor multifocale bril.

 • Zowel dichtbij als veraf haarscherp zien.
 • Niet voortdurend hoeven wisselen tussen lens en bril.
 • Varifocale lenzen draag je al vanaf €16,25 p/maand.
Andere opties

Naast de meest gekozen contactlenzen beschrijven we nog diverse mogelijkheden. In het overzicht hierna lees je meer over de belangrijkste alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: match je kleur ogen met je outfit.
 • Dag-en-nachtlenzen: je doet ze op de eerste dag van de maand in en op de laatste dag weer uit.
 • Lenzenvloeistof: Voor het reinigen, desinfecteren, bewaren en bevochtigen van je contactlenzen
lenzen-winkels-oirsbeek-6438

Voordelige huismerk lenzen kopen

Veel grote opticiens hebben eigen huismerk. Zoals Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle), Eyexpert (Eye Wish). en Easy Wear (Hans Anders). Maar ook deEtos, Trekpleister, Kruidvat en DA. Deze budgetlabels produceren ze niet zelf. Over het algemeen zijn het white labels van grote fabrikanten als Bausch & Lomb maar dan in hun eigen huisstijl. Steeds meer discounters als 123Lens werken met hun eigen alternatief voor de eigen merken van opticiens die gunstige prijzen hebben. Door hier goed op te letten kan je eenvoudig €260 korting krijgen per jaar. Heb je toch een beter gevoel bij een a-merk? Populaire opties zijn onder andere Biofinity, EyeDefinition en Aosept. Klik door voor meer informatie over Lenzen gratis uitproberen .

Lees de veelgestelde vragen (FAQ)

Waar kan ik lenzen laten bezorgen in Oirsbeek?
Ja, je kunt terecht bij meerdere online shops voor bezorging. Je kunt jouw producten gewoon online bestellen bij jouw eigen optiekzaak of bij een van de online aanbieders. Steeds vaker leveren ze bestelling gratis aan huis en hoef je geen verzendkosten te voldoen. Het lenzen abonnement biedt vaak nog meer voordelen. De pakketten met ooghulpmiddelen gooit de pakketbezorger gewoon in de brievenbus.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Oirsbeek?
In de omgeving zitten voldoende oogspecialisten waar je een lenzen aanmeting kunt doen. De oogspecialist neemt de sterkte op en analyseert de algehele gezondheid van de ogen. In veel gevallen is deze oogtest gratis. Ga je bestellen bij een online aanbieder? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan een deskundige de contactlenscontrole inplannen.

Is een jaarlijkse controle belangrijk?
Optiekzaken raden aan om minimaal 1 keer per jaar een lenzencontrole in Oirsbeek op je planning te zetten. Het is noodzakelijk om te kijken of er geen problemen zijn en of de sterkte nog goed is. Ook bij droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of een troebel zicht is het verstandig om even te bellen bij een opticien in de provincie Limburg.

Hoeveel lenzenvergoeding krijg ik van de zorgverzekering?
Uit de basisverzekering krijg je alleen compensatie voor lenzen met medische noodzaak. Een specifieke verwijzing is dan wel noodzakelijk. Voor normale dag/week/maand of nachtlenzen krijg je pas een vergoeding als je aanspraak kunt maken op een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Doorgaans ben je dan gedekt voor €100 korting op een bril of lenzen. Let goed op: zijn de tarieven voor deze verzekering hoger dan de feitelijke kosten van de lenzen? Neem alleen daarvoor dan geen aanvullende polis.

Hoe goed zijn huismerken?
De prijzen van huismerk lenzen zijn lager waardoor sommige mensen aannemen dat de kwaliteit ondergeschikt is. Die conclusie is niet helemaal juist. Betaalbare huismerken van webwinkels en drogisterijen voldoen aan strenge eisen en worden meestal ook gewoon gemaakt door Bausch & Lomb. Heb je behoefte aan nacht- of torische lenzen. Laat dit dan eerst bekijken door een lenzenspecialist in Oirsbeek. Zij geven het beste advies en zij kunnen het ook helemaal op maat maken.

Wat kosten lenzen?
Op het moment dat je een abonnement aanvraagt moet je rekenen op bedragen tussen de €10,00 – €55,00 (per 4 weken). De uiteindelijke kosten zijn gemiddeld €290 per 12 maanden, met daarbij mogelijk nog een verrekening van de zorgverzekering. Daarnaast moet je nog rekenen op zo’n €22,50 voor contactlensvloeistof en de bakjes. Door langs te gaan bij de optiekzaak in Oirsbeek krijg je extra goede voorlichting. Vervolgens kun jij vervolgens de goedkoopste lenzen vinden door online prijzen te vergelijken bij verschillende oogzorg winkels in de gemeente Beekdaelen.

Plaats een reactie